Vali Yıldırım, muhtarlarla öğle yemeğinde buluştu

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçelerde görev yapan muhtarlarla öğle yemeğinde bir araya gelen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, muhtarların mahallelerindeki fakir fukaradan, yaşlıdan ve engelliden sorumlu

GÜNDEM 20.10.2021 15:26:00 0
Vali Yıldırım, muhtarlarla öğle yemeğinde buluştu

Yemeğe Vali Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Başsavcı Soner Gül, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, il protokolü, kurum müdürleri, İdare ve Denetim Müdürü Arzu Bıyıklıoğlu ve muhtarlar katıldı.

 

 

“ÇOK KÖKLÜ BİR MÜESSESE”

 

Yemekte konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım,muhtarlık müessesesinin Osmanlı Devleti’nden beri idare sistemimizde yer alan çok köklü bir müessese olduğunu belirterek, “Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olan muhtarlar devletimizin her mahalledeki kurumsal temsilciliğidir.Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımız sorunlarını, taleplerini muhtarlara doğrudan iletebilmekteler. Muhtarlarımız ne kadar saygın olursa, muhtarlarımıza ne kadar önem verilirse aslında millet iradesine, demokrasiye o kadar önem verilmiş olur” ifadelerini kullandı.

 

 

“DEVLETİN HALKLA EN SICAK TEMAS NOKTASI”

 

Muhtarlık müessesesinin karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm önerileri sunmak maksadıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini belirten Vali Yıldırım, “Bu anlamlı günde milletimizin iradesinin tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için her konuda muhtarlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek isterim.Halkımızın seçimiyle işbaşına gelmiş siz değerli muhtarlar, son derece önemli bir makamda bulunmaktasınız. Devletin halkla en sıcak temas noktası, devletin güler yüzü, halkın yönetime katılımının en önemli aracı sizlersiniz. Çalışmaları kolaylaştırmada ve kamu hizmet sunumlarında hız, etkinlik ve performansın arttırılmasında önemli bir rol üstlenmektesiniz. Bu görevleriniz sırasında gösterdiğiniz özverili çalışmalarınız sebebiyle sizlere teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.

 

“BİRİNCİ DERECEDE MUHATABISINIZ”

 

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenli olarak muhtarları ağırlayıp, görüşlerini ve isteklerini dinlemesinin,muhtarları ne kadar önemsediğinin ve ne kadar değer verdiğinin en önemli göstergesi olduğunu da belirten Vali Yıldırım, “Mahallelerinizdeki fakir fukaradan, yaşlıdan, engelliden sorumlusunuz. Devletimizin merhamet eli, sizler sayesinde insanlarımıza ulaşıyor. Taşrada, mahallelerde yaşanan asayiş olaylarında güvenlik güçlerimize yardımcı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine katkıda bulunuyorsunuz.Sizler, sorumluluk bölgeleriniz içerisindeki altyapı çalışmalarından, düğün ve cenaze işlemlerine uzanan çok geniş bir alanda vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmaktasınız.Bu vesileyle, tüm muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyor, görevi bırakmasının ardından veya görev başındayken vefat etmiş tüm muhtarlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

 

BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ

 

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Şaban Apaydın dua etti. İl Müftü Yardımcısı Apaydın’ın dua etmesinin ardından 5 dönem muhtarlık yapan 5 muhtarımıza Vali Yıldırım tarafından “Başarı Belgesi” taktim edildi.Vali Yıldırım’ın davetlileri uğurlamasının ardından program sona erdi.

 

Haber / Buse SERİN