Tekirdağ Barosu, kadın cinayetlerine tepki gösterdi

İki haftada 4 kadının cinayete kurban gittiği Tekirdağ'da, 4 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yapan Tekirdağ Barosu üyeleri, kadın cinayetlerine tepki gösterdi. İki haftada 2 kadın cinayetinin

GÜNDEM 19.10.2021 17:08:00 0
Tekirdağ Barosu, kadın cinayetlerine tepki gösterdi

Saat 11.00’da son 2 haftada Tekirdağ’daki 4 kadın cinayetinin 2’sinin işlendiği Çerkezköy’de adliye binası önünde yapılan basın açıklamasına Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Çerkezköy Baro Temsilcisi Avukat Mustafa Teymur ve avukatlar katıldı. Tekirdağ Barosu adına açıklama yapan Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Aycan Bülbül, Türkiye’de 2021 yılında 283 kadının öldürüldüğünü ve bu cinayetlerden 4’ünün iki hafta içinde Tekirdağ’da gerçekleştirildiğini belirtti.

 

“ALDIĞIMIZ HER CİNAYET HABERİYLE DAHA DA ÜZÜLÜYORUZ”

 

Tekirdağ’da son iki haftada hayattan koparılan Ayad Atsız, Nazlı Koldaguç, Ayşe Aksu ve Senem Barik’i de anan Avukat Aycan Bülbül, “Aldığımız her cinayet haberiyle birlikte daha üzgün, faillere ve sisteme karşı çok daha öfkeli ve verdiğimiz mücadele için daha azimli hale geliyoruz. Ne yazık ki eril kültürün uygulayıcı ve destekçilerinin korunduğu her gün bu haberleri duymaya devam edeceğiz” dedi.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE İHTİYACIMIZ VAR”

 

Bu haberleri bir daha duymamak ve kadın cinayetlerini önlemek için yapılması gerekenin ‘harekete geçmek’ olduğunu dile getiren Bülbül, “Kadın cinayetlerinin faillerinin cezalandırılmasını sağlamak kadar bu cinayetlerin meydana gelmesini önlemek de devletin temel yükümlülükleri arasında. Kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve her türlü kadına yönelik şiddeti önlemek için ise İstanbul Sözleşmesi’ne ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

“MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

 

Eşitlik ve özgürlük mücadelesini kadınların kazanacağı bir geleceğe inandığını ifade eden Bülbül, bu nedenle mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ve tüm kadın cinayetlerinde adaletin sağlanması için sürecin yakın takipçisi olacaklarını kaydetti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ