"Muhtarların seçilme yöntemi en demokratik yöntemdir"

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kapaklı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, muhtarların devlet ile vatandaş arasında güçlü bir kÃ?

GÜNDEM 19.10.2021 16:40:00 0

19 Ekim Muhtarlar Günü, Kapaklı’da da düzenlenen törenle kutlandı. Saat 10.00’da Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören Kapaklı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz’in Bahçeağıl Mahalle Muhtarı Kenan Çetin, Karlı Mahalle Muhtarı Anıl Aydın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kapaklı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 2016/21 sayılı genelgeleri doğrultusunda oluşturulan Osmanlı Arşivinde 2.Mahmud döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim Günü’nün muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verildiğini belirtti.

 

 

“İSMİMİZLE HALKIN KARŞISINA ÇIKARIZ”

 

Muhtarların mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle gelen merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan, mahallelerinde yaşayan vatandaşların sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada devlet ile vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi gören, halk nezdinde devleti, devlet nezdinde halkı temsil eden kişiler olduğunu kaydeden Dilsiz, “Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi muhtardır. Muhtarların seçilme yöntemi en demokratik yöntemdir. Arkamızda herhangi bir siyasi parti olmadan ismimizle halkın karşısına çıkarız” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Demokrasinin temel taşı muhtarlardır’ sözünü de anımsatan Seçkin Dilsiz, “Cumhuriyetimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak tüm muhtar arkadaşlarımız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak, onlara huzur ve güven içinde olmaları için çaba sarf ettiğimiz gibi demokrasinin tamamını savunmak adına 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi şehit düşerek bu vatana hizmetin en üst seviyede taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir” diye konuştu.

 

 

14 MUHTARLIK BULUNUYOR

 

Seçkin Dilsiz, 15 Temmuz gecesi İstanbul’da şehit olan Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş’a, tüm şehitlerimize, ülkemizin dört bir yanında görev yapmış olup hakkın rahmetine kavuşmuş olan tüm muhtarlara da Allah’tan rahmet diledi. Kapaklı’nın göçle birlikte nüfusunun hızla arttığını söyleyen Seçkin Dilsiz, nüfusu 130 bine dayanan Kapaklı’da 14 muhtarlığın bulunduğunu, tüm muhtarların vatandaşların işlerini hızlı bir şekilde çözmek için büyük bir gayret ve çaba sarf ettiğini belirterek özverili çalışmalarından dolayı tüm muhtarlara teşekkür etti.

Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e de desteklerinden dolayı teşekkür eden Dilsiz, başta Kapaklı’daki muhtarlar olmak üzere ülkemizi dört bir yanında görev yapan tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı. Saat 10.00’da düzenlenen törene Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kurum müdürleri katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU