Karaağaç Kabak Festivali'ne yoğun ilgi

Edirne Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl 16-17 Ekim tarihlerinde ilk kez düzenlenen 'Karaağaç Kabak Festivali' yoğun ilgi gördü.

GÜNDEM 18.10.2021 15:37:00 0
Karaağaç Kabak Festivali

Buzhane davet bahçesinde bu sene ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören Karaağaç kabak festivaline katılan Edirne Valisi Ekrem Canalp ile eşi Dr. Ayten Canalp, kadın kooperatifleri tarafından festival alanına açılan stantları tek tek dolaşıp ürünleri inceledi.

 

 

“EDİRNE KAZANDI”

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp daha sonra festival kapsamında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonunun Jüri üyeliğinde düzenlenen “Kabak Tadı Veriyoruz” yemek yarışmasına katıldı. Sadece kadın yarışmacılar ve lise öğrencilerinin katıldığı organizasyonda tatlılar, tuzlular, zeytinyağlılar ve ana yemek kategorilerinde düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilirken, ödül töreninde konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Burada kaybeden yok, herkes kazandı, en önemlisi de Edirne kazandı. Buradan sadece dereceye girenleri değil yarışmaya katılan herkesi kutluyorum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Festival, Pazar günü de çeşitli etkinliklerle devam etti.

 

Haber / Erdal AYDIN