Vali Bilgin'den Vize çıkarması

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Vize'yi ziyaret ederek, devam eden projeleri inceledi. Bilgin, Vize ziyareti kapsamında ilk olarak Vize Albay Nuri Conker Kışlası Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile hayırsever Aykut, Zem

GÜNDEM 16.10.2021 16:36:00 0
Vali Bilgin

Camii incelemesinin ardından, Vize’de yeni ve modern binası ile mesleki eğitim alanında hizmet vermek üzere yapımına başlanan 18 Derslikli Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (METEM) devam eden inşaat çalışmalarını inceleyen Vali Bilgin, yetkililerden çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

 

“ÜCRETSİZ BİSİKLET PARKI KURULACAK”

 

Vali Bilgin, Vize merkezindeki incelemelerin ardından Türkiye –Bulgaristan Avrupa Birliği Projesi ile Vize Müsellim Köyü’nde İl Özel İdaresi ve Bulgaristan’ın Tsarevo Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında; sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi, kültür ve doğa turizminin artırılması ve sınır ötesi iş birliği güçlendirilmesi amacıyla uygulamaya konulan proje alanında incelemelerde bulundu. Vali Bilgin, “Tamamı Avrupa Birliği hibesi ile gerçekleştirilecek proje ile; Vize Müsellim Köyümüzde çevre düzenlemesi, oyun parkı ve gelen turistlerimiz için grup oturma alanları ile ilimizin en büyük survivor parkı kurulacak olup, ayrıca ziyaretçilerin Sultanlar Yolu güzergahında olan köyümüzü ve bölgeyi gezmeleri için ücretsiz akıllı bisiklet hizmeti verilecektir” dedi.

 

 

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ’NDE İNCELEME YAPTI

 

Vize Müsellim Köyü’ndeki incelemeler sonrası Vali Bilgin, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığının önlenmesi için başlatılan ve büyük bir kararlılıkla sürdürülen milli enerji hamlesi kapsamında; yenilenebilir ve çevreci enerji konsepti ile İl Özel İdaresi tarafından Kırklareli’nin köylerinin içme suyu elektrik maliyetinin karşılanması amacıyla uygulamaya konulan proje ile Vize Kömürköy Köyü’nde yapımına başlanan Güneş Enerjisi Santrali’nde devam eden çalışmaları inceledi. Vali Bilgin, Vize’ye bağlı Kömürköy Köyü’nde yaptığı incelemeler sonrası köy sakinleri ile bir araya geldi. Köy halkı ile hasbihal ederek, isteklerini dinledi.

 

 

TESİSLERİ ZİYARET ETTİ

 

Bilgin, daha sonra Soğucak Köyü’nü ziyaret etti. Soğucak Köyü’nde süt ve süt ürünleri alanında üretimlerine devam eden SÜTİŞ Üretim Çiftliği’ni gezen Vali Bilgin, firma yetkililerinden üretim ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Son olarak Vize’de kurduğu aile işletmesinde topraksız tarım sistemi ile çilek üretimi yapan Aşıkkutlu Çilek Diyarı Tesisi’ni gezerek, işletme yetkililerinden üretim yöntemi ve aşamaları hakkında bilgiler alan Vali Bilgin’e ziyaret ve incelemelerde Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu ve kamu kurum ve kuruluş yetkilileri eşlik etti.

 

Haber / Buse SERİN