Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi'ni Gürkan da imzaladı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi'ni (Covenant of Mayors for Climate &Energy) imzaladı. Söz konusu sözleşme ile Gürkan, bölgedeki sera gazÄ

GÜNDEM 15.10.2021 15:43:00 0
Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi

Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bugünün ve gelecek nesillerin refahını sağlamak için bugünden adımlar atabilir. Avrupa Yerel Demokrasi Haftası, 2007 yılından itibaren Avrupa konseyi yerel ve bölgesel yönetimler kongresi tarafından koordine edilen ve tüm Avrupa’yı kapsayan bir girişimdir. Her yıl farklı temalarla kutlanan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın 2021-2022 dönemi teması “Çevreyi Koru: Yerel Toplulukları Harekete Geçir” olarak belirlenmiştir. Çevreyi korumak, iklim değişikliğiyle mücadele etmek, dayanıklılığı güçlendirmeye yönelik yerel eylemlere ve bölgesel yetkililerin bunu çalışma planlarına nasıl entegre edebileceğine odaklanmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

“ENERJİ YOKSULLUĞUYLA MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Edirne Belediyesi olarak ‘Çevreyi Koru: Yerel Toplulukları Harekete Geçir’ hareketine katkı sağlamak adına 4 Ekim 2021 tarihli belediye meclisinde “Daha Adil, İklim Açısından Nötr Bir Avrupa İçin Harekete Geçmek için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi” konusunu gündeme alarak değerlendirdiklerini ve oy birliği ile imzacı olma kararı aldıklarını belirten Gürkan, “15 Ekim Yerel Demokrasi Haftası ve “Çevreyi Koru: Yerel Toplulukları Harekete Geçir” 2021-2022 temasına ithafen, Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesini imzalıyorum. Yerel Yönetim olarak bölgemizde, halkımızla yapacağımız çalışmalarla bölgemizdeki sera gazı emisyonlarını azaltmaya, dayanıklılığı artırmaya ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine hazırlanmaya ve enerji yoksulluğuyla mücadele edeceğimizi taahhüt ederek, tüm halkımızın Avrupa Yerel Demokrasi Haftasını içtenlikle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ