Tarımsal bilgilendirme ziyaretleri sürüyor

Lüleburgaz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, ilçeye bağlı Celaliye Köyü'nde 407,300 dekar alanda kapalı sistem elma bahçesi tesis ederek faaliyet gösteren AGRADE Tarım Anonim Şirketi'n

GÜNDEM 15.10.2021 15:41:00 0
Tarımsal bilgilendirme ziyaretleri sürüyor

Ziyarette, elma hasadı izlenerek şirket yetkilileri ile beraber elmanın kalite ve verimi ile ilgili gerekli değerlendirmeler yapıldı.

 

DİJİTAL TARIM PAZARI TANITILDI

 

Ziyaret ile ilgili müdürlükten yapılan açıklamada, “Ayrıca firma yetkililerine tarımsal üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, çevreye önem veren üretim modeli olan ''İyi Tarım Uygulamaları'' hakkında bilgi verildi. Üreticimiz, iyi tarım uygulaması üretim modeline sıcak yaklaşarak önümüzdeki günlerde sertifika işlemleri için girişime başlayacağını beyan etmiştir. Ayrıca üreticimize ürünlerini değer fiyattan satabileceği, tüm alıcı ve üreticiler ile buluşabileceği ve tüketicimizin de kaliteli ürünü daha uygun fiyatlara almasına olanak sağlayacak online platform olan 'Dijital Tarım Pazarı' tanıtıldı. Tarım Orman Akademisi platformundan da konusunda uzman kişiler tarafından anlatılan üretim, yetiştiricilik ve bitki koruma konularında verilen eğitimlerden yaralanabileceği hakkında da bilgilendirme yapıldı. Üreticimize bol kazançlar dileyerek ziyaret sona ermiştir. Üreticilerimize tarımsal bilgilendirme ziyaretlerimiz devam edecektir” denildi.

 

Haber / Erdal AYDIN