Tarihi Celal Bey Mescidi restore ediliyor

Çerkezköy İstasyon Mahallesi'nde bulunan, uzun yıllar mescit olarak kullanıldıktan sonra adeta kaderine terk edilen, zaman zaman ayyaşların, zaman zaman da define avcılarının mekanı haline gelen 110 yıllık

GÜNDEM 14.10.2021 18:25:00 0
Tarihi Celal Bey Mescidi restore ediliyor

1911 yılında yapılan, uzun yıllar mescit olarak kullanıldıktan sonra bazı art niyetli insanlar ve bazı vurdumduymaz idareciler tarafından adeta kaderine terk edilen Celal Bey Mescidi’nde restorasyon çalışmaları başladı.

 

RESTORASYON İZNİ ÇIKTI

 

Tarihi mescidin restore edilmesi için devreye giren ve geçtiğimiz aylarda Çerkezköy Belediye Meclisi’nden yetki alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, restorasyon için Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğüyle yazışmalar yaparken, Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nden çıkan restorasyon izniyle Tarihi Celal Bey Mescidi restore edilecek.

 

 

MÜTEAHHİDE YER TESLİMİ YAPILDI

 

Göreve geldikleri 2014 yılından bu yana bu konuyla ilgili bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Burası Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir alan. Bildiğiniz gibi Çerkezköy tarihi dokusu çok fazla olan bir yer de değil. Ancak bu alan için 2014 yılından beri bu talepte bulunduk. Vakıflar Genel Müdürlüğü yapacağını beyan etmesine rağmen sürüncemede kaldı. Daha sonra Çerkezköy Belediyesi bu yer için talepte bulundu. Nihayetinde bundan yaklaşık 7-8 ay önce Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle buranın restorasyon çalışmasını yapmak üzere Çerkezköy Belediyesi olarak bir sözleşme imzaladık. O tarihten sonra ihaleye çıktık. O tarihten bugüne kadar gelen zamanda da ihale sürecini tamamlayarak müteahhitte teslim ettik” dedi.

 

 

İHALE RAKAMI 700 BİN TL

 

Celal Bey Mescidi’nin Çerkezköy’ün en eski yapılarından bir tanesi olduğunu dile getiren Akay, “İstasyonun merkez olduğu yıllarda da mescit olarak kullanılan Celal Bey Mescidini yeniden revize etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Tarihi mescidinin restorasyonunu Çerkezköy Belediyesi’nin bütçesinden karşıladıklarını belirten Akay, “İhale rakamı 700 bin TL. Onun tam yanında eski PTT binasının olduğu bir alan var. O alana da bir peyzaj düzenlemesi yapacağız. Yani bir milyon TL’yi aşan bir rakam harcanmış olacak ve İstasyon Mahallesi’ndeki o mescit de eski tarihi günlerine inşallah kavuşacak” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ