Koçak: Kavgadan değil, barıştan, emekten yanayız

Veliköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren KLEİDCO fabrikasında çalışan bazı işçilerin sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığını iddia eden Türk Metal Se

GÜNDEM 13.10.2021 19:35:00 0
Koçak: Kavgadan değil, barıştan, emekten yanayız

Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nde metal sektöründe faaliyet gösteren Kleidco çalışanlarının anayasal haklarını kullanarak Türk Metal Sendikası’na üye olduklarını belirten Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Örgütlenme özgürlüğü anayasa ve yasalar tarafından güvence altındadır. Bunu engellemek suçtur” dedi.

 

“İŞÇİNİN SENDİKAL ÖZGÜRLÜKLERİNİ KISITLAMAYIN”

 

Türk Metal Sendikası olarak amaçlarının işyerinde güvenli ve sağlıklı iş ortamı sağlamak, çalışanların sosyal haklarını geliştirmek ve iyileştirmek olduğunu dile getiren Koçak, “Örgütsüz bir toplum her zaman ezilmeye, sömürülmeye ve yenilmeye mahkumdur. En büyük güç sendikal birlik ve beraberlikten geçmektedir. Buradan Kleidco yöneticilerine sesleniyoruz. İşçiyi görmezden gelmeyin, işçiyi küçümsemeyin, işçiyi yok saymayın, işçinin sesine kulak verin ve sendikal özgürlüklerini kısıtlamayın” diye konuştu.

 

“YETKİ BELGEMİZİ ALDIK”

 

Geçen hafta itibariyle Kleidco işyerinde örgütlenme sürecini başlattıklarını, çoğunluğu sağladıklarını ve 8 Ekim Cuma günü yetki belgesini aldıklarını söyleyen Koçak, “Türk Metal Sendikası’na üye olan emekçi kardeşlerimizi öğrenen bundan haberdar ve rahatsız olan işveren, öncelikle işçi arkadaşlarımızdan 5 üyemizin işine bugün itibari ile son verdi. Bu arkadaşlarımız sırf anayasal haklarını kullandıkları için işlerine son verildi. İşveren bu hukuksuzluklarının önüne hiç kimsenin geçemeyeceğini düşünse de yanılıyor. Biz Türk Metal Sendikası olarak bugün itibariyle öncelikle ekmeğinden edilen 5 arkadaşımızın uğradığı bu hukuksuzluktan başlayarak, işverenin hukuk tanımaz kanun tanımaz tüm gayri yasal ve gayri ahlaki davranışlarının hukuksal çerçevede takipçisi ve şikayetçisi olacağız, olduk da. Avukatlarımız şu an suç duyurusunda bulundular ve haksızlığa uğrayan 5 arkadaşımız adına, işe iade davasını açmış bulunuyorlar. Biz Türk Metal Sendikası olarak kavgadan yana değil, barıştan, emekten yanayız. Üretmek, kazanmak, kazandırmak istediğimizi her sözümüzde söyler ve sadece bunu sözde bırakmayız” dedi.

 

 

“GELİN BU KANUNSUZ TAVIRLARINIZDAN VAZGEÇİN”

 

İşverene de seslenen Başkan Koçak, “Gelin bu kanunsuz tavırlarınızdan vazgeçin. İnsanların haklarını yemekten Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını çiğnemekten vazgeçin, yaptığınız bu yanlıştan bir an önce geri dönün. İnsanların ekmeği ile oynamaktan vazgeçin. Buradan Kleidco emekçilerimiz başta olmak üzere, basın mensuplarımıza ve bizleri burada yalnız bırakmayan herkese bizlere verdikleri destekten dolayı tek tek teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi. Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden de haklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

 

Haber / İrem BANÇO