Hekim adayları beyaz önlüklerini giydi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen 2020-2021 akademik yılı "Beyaz Önlük Giyme Töreni" bu yıl yapıldı. Tıp eğitimlerine geÃ

GÜNDEM 13.10.2021 17:55:00 0
Hekim adayları beyaz önlüklerini giydi

2021-2022 akademik yılında Trakya Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler için yapılan törenin ardından, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı öğrencilerine de beyaz önlükleri düzenlenen törenle giydirildi.

 

MÜZİK ZİYUAFETİ SUNDULAR

 

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş ile akademisyenler, beyaz önlük giyecek öğrenciler ve ailelerinin katıldığı tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri bir araya gelerek katılımcılara müzik ziyafeti sundu

 

 

Açılış konuşmaları ile devam eden törende, arkadaşları adına kısa bir konuşma yapan Baha Tuncay, uzun bir aranın ardından hep beraber beyaz önlüklerine kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Aldığım eğitim ve öğretmenimin bana aşıladığı özgüven sayesinde her daim elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu sayede beklediğim sonucu alarak hayal ettiğim bölümü kazandım. Hayatımın geri kalanında da yine yaptığım işin hakkını vererek başarılı bir hekim olmak istiyorum” dedi.

 

“VERDİĞİNİZ SÖZLERE VE GÖREVİNİZE SADIK KALIN”

 

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir de beyaz önlüğün pek çok önemli değeri simgelediğini ifade ederek “Sevgili tıbbiyeliler tıp mesleğinin öğrenme ortamının esas olarak kliniklerde olduğunu, hasta koğuşlarında olduğunu unutmamalısınız. Hastanıza, hastanızın özel yaşamına ve insanlığa karşı saygılı olun. Şefkat ve merhametle yaklaşın. Sizden yardım istendiğinde bu yardımı karşılıksız bırakmayın. Tıp mesleği, disiplinler arası pek çok sağlık çalışanıyla bir arada yürütülen bir meslektir. Mutlaka ekip üyesi olun. Ülkenizi ve milletinizi düşünün ve ülkenizin geleceğine sahip çıkın. Bu ülkenin sizin gibi gençlere ve sizlerin parıltısına daima ihtiyacı var ve olacaktır. Harcadığınız her zaman diliminin farkına varın. Verdiğiniz sözlere ve görevinize sadık kalın. Daima yaptığınız işi nasıl daha iyi yapacağınızı düşünün ve güzel hizmetlerde bulunun” dedi.
Konuşmaların ardından önlük giydirme törenine geçildi. Tören, tüm öğrenciler tarafından meslek andının okunmasıyla sona erdi.

 

Haber / İrem BANÇO