Babanın Oğlu Kemal yine kırdı geçirdi

Sosyal medyadaki samimi ve sempatik anlatımlarıyla kısa sürede ülkenin bilinen ve sevilen isimleri arasında yer alan Babanın Oğlu Kemal'in Süleymanpaşa Belediyesi için geçtiğimiz aylarda hazırladığÄ?

GÜNDEM 13.10.2021 17:47:00 0
Babanın Oğlu Kemal yine kırdı geçirdi

Süleymanpaşa Belediyesi, Trakya şivesiyle ve akılcı repliklerle hazırladığı Temiz Çevre Hareketi isimli kısa filmlerle çevre duyarlılığını artırmayı hedefliyor. İlk bölümü Haziran ayında yayınlanan kısa filmlerin 3’üncü bölümü de hafta sonu Süleymanpaşa Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanarak haklın beğenisine sunuldu. Süleymanpaşa Belediyesi, bu kez de kaçak hafriyat dökümlerine dikkat çekti.

 

 

“MİLLETİN PARASINI SOKAĞA DEĞİL, KIZANLARIMIZIN GELECEĞİNE HARCAYALIM”

 

Kısa filmde Zabıta Amiri Kemal’in, yüksek tonajlı hafriyat taşıyan Doldur Boşalt Hasan ve onun patronu ile aralarında geçen diyaloglara yer verilirken, ağır tonajlı hafriyat taşıyanlara ceza yazan  Zabıta Amiri Kemal’in “TESKİ’nin parsellere giden su boruları parçıkpinçik gidiyor. Sen bu tonajla koca mahalleyi susuz bırakmakla kalmaz yolları yaparsın veresiye sürülmüş tarla gibi. Yükleme sınırının aşmayın ki yollarımız zarara görmesin. Milletin parasını sokağa harcamayalım, kızanlarımızın geleceğine harcayalım” sözleriyle sosyal mesaj veriliyor. Kısa filmin ikinci bölümünde de kaçak hafriyat dökümüne dikkat çekilerek “Kaçak hafriyata, doğamızın katledilmesine, Süleymanpaşamızın kirletilmesine müsaade etmeyeceğiz” mesajı veriliyor.

 

 

HEM GÜLDÜRÜYOR HEM DÜŞÜNDÜRÜYOR

 

Babanın Oğlu Kemal olarak tanınan Kemal Dülger'in başrolü aldığı kısa filmde çevre kirliliğine dikkat çekilirken, komediyle farkındalık oluşturuluyor. Babanın Oğlu Kemal olarak tanınan Kemal Dülger'in başrolünde oynadığı filmde zabıta ekipleri de rol aldı. Zabıta Özel Harekat ekibinin Trakya şivesiyle, kaçak hafriyat dökerek çevreyi kirletenlerle mücadelesini konu alan kısa filmler hem güldürüyor, hem de düşündürüyor.

 

VOLKAN KURU DA ROL ALDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinde itfaiye eri olarak görev yapan, boş zamanlarında ise arkadaş ekibiyle kurduğu tiyatro grubuyla tiyatro hazırlayıp çevre belediyelerde sergileyen Volkan Kuru da kendine has Trakya şivesiyle Babanın Oğlu Kemal ile girdiği diyalog kadar beden dili ve mimikleriyle de tipik ezik suçlu görüntüsüyle Babanın Oğlu Kemal’in SüleymanpaşaBelediyesi için hazırladığı kısa filmde müteahhit rolüyleyer aldı. Kendisinin tiyatroya ve sanata özel bir merakının olduğunu, Türkiye’de tanınan ve sevilen Babanın Oğlu Kemal’le aynı projede yer almış olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Volkan Kuru,“İtfaiyedeki işimin dışında boş zamanlarımı çok sevdiğim tiyatroyla değerlendiriyorum. Bu ve benzeri projeler çıktığında da seve seve yer alıyorum. Hele hele sosyal içerikli, insana, doğaya ve çevreye mesaj veren olaylar olduğu zaman bu beni daha çok mutlu ediyor. İnşallah daha güzel işler çıkararak insanlarımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına ülkemiz ve bölgemiz için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ