'Taş Yapıların Hafızası' sergisi açıldı

AB Başkanlığı'nın Interreg – IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İş Birliği Programı'nın İkinci Teklif Çağrısı kapsamında Kırklareli İl Kültür ve Turiz

GÜNDEM 13.10.2021 17:51:00 0

Açılışa Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Fikret Macit, Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Dilek Beyoğlu ve Proje Koordinatörü İbrahim Çekiç katıldı.

 

20 ESER SERGİLENİYOR

 

16 Ekim Cumartesi gününe kadar açık olacak sergide Kırklareli ve Haskovo illerinde yer alan birbirinden eşsiz 20 tarihi yapının 3 boyutlu maketiyle fotoğrafları yer alıyor. Sergi açılışında konuşan Başkan Gerenli, Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nin Türkiye’de ayakta kalan 3 menzil külliyesinden biri olduğunu ve bu nedenle Lüleburgaz için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Başkan Gerenli, tarihi taş yapılarla ilgili düzenlenen sergiye tarihi Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyduğunu söyleyerek, “Lüleburgaz için böylesine önemli bir tarihi yapıda sınır ötesi iş birlikleriyle gerçekleştirilen bu sergiye ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum. Kültürümüze, geçmişimize muhakkak sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Sınırın ötesindeki dostlarımızla kardeşlik ve barış içerisinde ilişkilerimizi devam ettirmeyi çok arzuluyoruz” dedi. Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen de, “Taş yapıların hafızası ortak kültürümüz, ortak geçmişimizdir. Yakın coğrafyada dostlarımızla birlikte yaşıyoruz. Oradaki tarihi miras hem bizi hem de komşularımızı ilgilendiriyoruz” diyerek bunları farkındalık oluşturmak için yeni nesillere aktarabilme gayretini göstermenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ