127 bin metal işçisi için, toplu sözleşme görüşmeleri başladı

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yaklaşık 127 bin üyeyi ilgilendiren 2021-2023 Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakereleri, dün İstanbul'da düzenlenen ilk oturum

GÜNDEM 12.10.2021 17:31:00 0
127 bin metal işçisi için, toplu sözleşme görüşmeleri başladı

 

MESS’in Merkez Bürosu’nda düzenlenen ilk oturumun açılışında konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ ve MESS adına konuşan Genel Sekreter Fatih Ay müzakerelerin Türk sanayisine ve Türk işçisine hayırlı olmasını temenni ettiler.

 

MESS’İN TEKLİFİ REDDEDİLDİ

 

Açılış konuşmalarının ardından müzakerelere başlandı. Yapılan görüşmelerde 12 madde, Türk Metal Sendikası’nın önerdiği şekliyle aynen kabul edilerek tutanak altına alındı. Müzakereler sırasında MESS tarafı sözleşmenin 3 yıllık olmasını öngören bir teklif verirken, Türk Metal Sendikası bu teklifi reddetti. Bunun üzerine bu teklif daha sonra görüşülmek üzere ertelendi.

 

İKİNCİ OTURUM 26 EKİM’DE

 

2021-2023 MESS Grup Toplu İş Sözleşme müzakerelerinde ikinci oturum için taraflar, 26 Ekim’de saat 10.30’da İstanbul’da yeniden bir araya gelecek. İstanbul’da gerçekleştirilen ilk oturuma Türk Metal Sendikası’nı temsilen Genel Başkan Yardımcıları Uysal Altundağ ve Halil Faki Erdal ile Genel Sekreter TaliphanKıymaz’ın yanı sıra Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden ile diğer şube başkanları ve Toplu İş Sözleşmesi Dairesi yetkilileri katılırken, MESS ise Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bakan, Genel Sekreter Fatih Ay ve beraberindeki heyetle katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU