Çorba ikramı yeniden başladı

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri ve bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla çorba ikramına başladı.

GÜNDEM 12.10.2021 17:26:00 0
Çorba ikramı yeniden başladı

Trakya Üniversitesi’nde yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından öğrencilerin gelişiyle birlikte yeniden sıcak çorba ikramına başlandı. Sabah erken saatlerde okula gelen öğrenciler, okul yönetimi tarafından ikram edilen çorbalardan içerek sınıflarına geçiyor.

 

‘SICAK KARŞILAMA’

 

Etkinliğin ilk gününde derse gelen öğrenciler, okul girişinde Trakya usulü tarhana çorbasıyla karşılandı. “Sıcak Karşılama” adı verilen etkinliğe, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler’in yanı sıra akademik ve idari personel katıldı.

 

YIL SONUNA KADAR SÜRDÜRÜLMESİ PLANLANIYOR

 

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun girişindeki standa gelen öğrencilerin sıcak bir ikramla karşılandığını kaydeden yetkililer,“Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu önünde her hafta Çarşamba günü sabah saat 09.00’da öğrencilere çorba ikramı gerçekleştirilecek. Sıcak çorba hizmetinin eğitim yılının sonuna kadar sürdürülmesi planlanıyor” dedi.

 

“GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ”

 

Doç. Dr. Mustafa Hatipler, “Salgın nedeniyle bir buçuk yıl ara verilen yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla öğrencilere sıcak bir karşılama yapmak istedik. Okulumuzda bu yıl açılan Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Bölümü öğrencilerimiz ile birlikte ailelerin bizlere emanet gördüğü gençlere böyle bir hizmet sunmak istedik. Öğrencilerimize dönem boyunca her Çarşamba günü sıcak çorba ikramında bulunacağız. Rektörlüğümüzün ve hayırseverlerimizin desteği ile hayata geçirdiğimiz bu uygulamayı geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇEŞMELERİMİZ YENİDEN GÜLDÜR GÜLDÜR AKIYOR”

 

Edirne’nin ikramlar şehri olduğunu belirten Doç. Dr. Mustafa Hatipler,“Ayrıca bir betimleme yapmak gerekirse üniversiteler bir çeşmeye, öğrenciler de bu çeşmenin suyuna benzer. Malumunuz, bir buçuk yıldan beri bu çeşmenin suyu akmıyordu. Çok şükür öğrencilerimiz geldi ve çeşmelerimiz yeniden güldür güldür akmaya başladı. Biz de bu çeşmenin akışına sıcak bir destek verelim, bereketlendirelim istedik. Her çarşamba sabahı öğrencilerimizi okulumuza bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ