Ulaşımda yeni dönem

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, farklı şehirlerin kendi içerisinde kullandığı farklı toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı haline dönüşmesini sağlayacak olan 'Türkiye

GÜNDEM 11.10.2021 09:59:00 0
Ulaşımda yeni dönem

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, farklı şehirlere özel olarak üretilen toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı altında toplanmasının sağlanacağını açıkladı.

 

“DESTEK BEKLİYORUZ”

 

GÜlten, “’Türkiye Kart’ olarak isimlendirilen yeni kart, bir önceki şuralarda çokça tartışıldı. Türkiye'deki tüm belediyelerimize toplu ulaşım kartlarının Türkiye Kart özelliği kazanmasını teşvik amacıyla Bakanlığımız bu özelliği duyurdu. Tüm belediyelere 'toplu ulaşım sistemlerini Türkiye Kart'ın tarif ettiği şema ve teknoloji ile revize edin, bütün kartlar birbirleriyle geçsin' diye davet yazısını gönderdi. Bu anlamda destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

“ÇEVRECİ ADIMLAR ATIYORUZ”

 

Birçok belediye ile anlaşma yaptıklarını ve teknik entegrasyonu tamamladıklarını da belirten Hakan, “Konya'da bu işlemlere başladık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın yapmış olduğu tüm toplu ulaşım kanallarında Türkiye Kart uygulamasının geçmesini istiyoruz” dedi. Türkiye Kart ile birlikte kart yığınının ve milyonlarca lira masrafın önüne geçileceğini ve bu uygulamanın dünyada örnek bir teknoloji olduğunun da altını çizen Gülten, “Şu anda çevreci kurumlara ihtiyaç var. Bu nedenle de çevreci adımlar atmaya başladık. Yüzde 100 geri dönüştürülebilir ambalajlar kullanabiliyoruz. Üzerindeki boyalar da suda çözünebilir. Elektrikli araç kullanımına ve yenilenebilir enerji kullanan araçları kullanmaya dikkat ediyoruz. Bunları yaygınlaştırmak için de elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN