Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, 5'inci kez kapılarını açacak

İlki 2017 yılında gerçekleştirilen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı (ÇEF), bu yıl 24-27 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde

GÜNDEM 10.10.2021 10:35:00 0
Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, 5

2019 yılından itibaren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Yurtiçi Fuar Takvimi’nde yer alan ve geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle sanal ortama taşınan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, bu yıl 24-27 Ekim tarihlerinde Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde açılacak. Bölgenin ilk ve tek Endüstriyel Fuarı olan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’na bu yıl bölgenin lokomotif firmaları da yer alacak. Bu yıl 5’inci kez kapılarını açacak olan fuarda BSH, HEMA, Korkmaz, Toprak Global, Vöber Kozmetik gibi farklı büyüklüklerde firmaların bir araya geleceği belirtildi.

 

“PEKÇOK İŞ KOLUNU BARINDIRIYOR”

 

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bölge endüstrisinin kapasitesini artıracak, ticaretini ve ihracatını geliştirecek fuarlara katılım sağlanması ve kimi zaman bu fuarların bölgede düzenlenmesi amacıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte organize ettikleri Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nı daha geniş bir kitleyle daha da büyümüş bir şekilde bu yıl tekrar gerçekleştireceklerini belirtti. Çerkezköy, Çorlu, Ergene ve Kapaklı’nın coğrafi konumu sebebiyle de Avrupa Birliği ve İstanbul pazarlarına yakınlığı ile başta tekstil olmak üzere elektrik-elektronik, metal gibi pek çok iş kolunu barındırdığını söyleyen Şahin, “Bu geniş yelpazede yer alan firmalarımızın bir araya gelerek sinerji yaratmaları ve bölge sanayinin gelişmesine katkıda bulunmaları en büyük temennimizdir” dedi.

 

 

“ÇEF OLGUNLAŞIYOR”

 

Geçen yıl pandemi nedeniyle sanal ortama taşınan fuarın bu yıl yüz yüze yapılacak olmasının da ayrı bir mutluluk olacağını söyleyen Şahin, “5’inci yılında ulusal ve uluslararası düzeyde firmaları bir araya getiren ÇEF olgunlaşıyor” diye konuştu. Şahin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte düzenledikleri organizasyonun önümüzdeki yıllarda daha da gelişerek ulusal ve uluslararası düzeyde büyümesi temennisinde bulunurken, fuara katılan firmaların verimli bir fuar geçirmelerini diledi.

 

 

“SANAYİNİN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ BİR UNSUR”

 

Çerkezköy ve çevresindeki sanayinin tanıtımı için Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın önemli bir unsur olduğunu belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “İlkini 2017 yılında yaptığımız ve her sene düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, Trakya Bölgesi'nin ilk ve tek endüstriyel fuarı olarak bugüne kadar büyük başarılar elde etti. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nı düzenlemekteki amaçlarımız arasında oda olarak üyelerimize katkı sağlayacak çalışmalar yapmak ve bölgemize değer katmak var” dedi. Aynı zamanda hem bölgesel hem de ulusal anlamda firmalar adına yeni ufuklar açmak ve etki alanlarını genişletmeleri konusunda fayda sağlayabilmenin de diğer öncelikleri arasında yer aldığını kaydeden Başkan Kozuva, “2017 yılında başlamış olduğumuz Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, emeği olan tüm kadrosuyla birlikte her sene güçlenerek ve üstüne katarak ilerleyen bir proje olarak hayata geçmeye devam ediyor. Bu sene de 24-27 Ekim tarihlerinde Çerkezköy kapalı pazar yerinde gerçekleştirmeye hazırlandığımız Çerkezköy Endüstriyel Fuarı bölgemiz kurumlarından Trakya Kalkınma Ajansı, Odamız ve Çerkezköy Belediyesi iş birliğinde değerli katılımcı ve ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor” diye konuştu. Kozuva, firmaların üretim kapasitelerini arttırmalarına ve bölge sanayisinin gelişimine katkı sağlayacak olan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’na firma firmaları ve katılımcıları davet etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU