Çerkezköy'de iki doz aşı yaptıranların oranı yüzde 64.93

Kayseri Develi Kaymakamlığı görevini yürütürken, ResmiGazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çerkezköy Kaymakamlığı görevine atanan Murat Duru, bir yandan kendisine hayırlı

GÜNDEM 8.10.2021 18:03:00 0
Çerkezköy

Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy’deki basın mensuplarının görevini layıkıyla yerine getirdiğini ifade etti. Çerkezköy’deki basın mensuplarının ilçenin ve bölgenin sorunlarını yapıcı bir şekilde kamuoyuna aktardığını ifade eden Kaymakam Duru, “Sizin nezdinizde çalışanlarınızı da tebrik ediyorum. Gerçekten önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bizim göremediklerimizi görüyorsunuz, yerine göre bizim görmemizi sağlıyorsunuz ve bize de yardımcı oluyorsunuz. Vatandaşa yerel yönetimlere herkese yardımcı oluyorsunuz, kamu görevi yapıyorsunuz” dedi.

 

“İYİ BİR KENTLEŞME OLSUN İSTİYORUZ”

 

Hep birlikte Çerkezköy’e güzel hizmetler yapmak için el ele vererek katkıda bulunacaklarını kaydeden Duru, gönül birliğiyle, sevgi saygı çerçevesi içerisinde diyaloglarının devam edeceğini kaydetti. Çerkezköy’de asayişin daha iyi olması için uğraşacaklarını ifade eden Duru, “Çerkezköy, düzgün bir kentleşmeye sahip, problemleri az.,‘İyi ki Çerkezköylüyüm’ diyen, burada yaşamaktan mutlu olan insanların çok olduğu bir ilçe olsun istiyoruz. Kısacası iyi bir kentleşme olsun istiyoruz” diye konuştu. Kentleşme kavramının içini doldurarak mutlu, huzurlu insanların çoğalmasını istediklerini belirten Kaymakam Murat Duru, eğitimle ilgili de konuştu. Çerkezköy’de 45-46 bin öğrencinin bulunduğunu, öğretmenlerin önemli bir görevi icra ettiklerini kaydeden Duru, “Veliler ve öğretmenlerle yakından ilgileneceğim. Okullarımızı sık sık ziyaret edip, öğretmen arkadaşlarımızla sık sık beyin fırtınası yaparak toplantılar gerçekleştireceğiz” dedi.

 

“ÖĞRETMEN EVİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

 

Çerkezköy’e öğretmen evi kazandırmak için de çalışmalar yürüteceklerini dile getiren Duru, Çerkezköy’ün YKS ve LGS’de başarı sıralamasında 11 ilçe içinde ilk üçte olduğunu, bunda da öğretmenlerin çok büyük payının olduğunu ifade etti. İlçedeki tüm okullarda eğitim seviyesini aynı noktaya getirmek için çalışacağını kaydeden Duru, “Biz öğretmenlerimizi okullarında ziyaret ettiğimizde onlarla en az yarım saat toplantı yapacağız. Çerkezköy’deki çocuğumuz ile KızılpınarMahallesi’ndeki çocuğumuzun aldığı eğitim arasında herhangi bir kalite farkı da olmayacak” ifadelerini kullandı.

 

218 BİN 437 DOZ AŞI YAPILDI

 

Çerkezköy’deki koronavirüs vaka sayıları ve aşı oranlarıyla ilgili de bilgi veren Kaymakam Murat Duru, Çerkezköy’de günlük ortalama 65-70 vakanın görüldüğünü belirtti. Çerkezköy’de bugüne kadar 218 bin 437 doz aşı yapıldığını kaydeden Duru, ilk doz aşısını yaptıran 18 yaş ve üstü kişilerin oranının yüzde 79.82, iki doz aşısını yaptıranların oranının ise yüzde 64.93 olduğunu ifade etti. Çerkezköy’de hizmet veren hastanelerde toplam 72 hastanın koronavirüs nedeniyle tedavisinin devam ettiğini, testi pozitif çıkan 646 hastanın da evden izlendiğini söyleyen Duru, 5’i entübe olmak üzere toplam 10 hastanın ise yoğun bakım servislerinde tedavilerini devam ettiğini söyledi. Koronavirüsle mücadelede maske, mesafe ve hijyenin önemine dikkat çeken Duru, “Tedbirlerigevşetmeden, kurallara uyarak mücadelemizi sürdürmeliyiz” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazeteci Şaban Kardeş de ziyareti dolayısıyla Kaymakam Murat Duru’ya teşekkür etti.

 

Haber / Buse SERİN