Kaymakam Duru: Öğretmen sürekli kendini yenilemeli

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenlikten, asli öğretmenliğe geçiş sınavında başarılı olan öğretmenlerle makamında bir araya geldi. Ziyarette Çerkezköy Ä?

GÜNDEM 8.10.2021 18:00:00 0
Kaymakam Duru: Öğretmen sürekli kendini yenilemeli

2019 yılında atanarak aday öğretmen olarak görevlerine başlayan Çerkezköy Tepe İlkokulu Psikolojik danışmanı Esra Gürkan, Adaylık Kaldırma Sınavı’nda (AKS) 98 puanla birinci, Recep Arif Gabralı İlkokulu Psikolojik Danışmanı Sevil Keser 97 puanla ikinci olurken, 2019 KPSS Türkiye birincisi olan ve geçtiğimiz yıl aday öğretmen olarak göreve başlayan Azize Şahap Bozkurt Anaokulu öğretmeni Aysun Sevim de 96 puanla üçüncü oldu.

 

 

“MARİFET İLTİFATA TABİDİR”

 

Çerkezköy’den böyle başarılı öğretmenlerin çıkmasının gurur verici olduğunu ifade eden Kaymakam Murat Duru, “Her güzel yapılan işin mutlaka bir karşılığı vardır, ama maddi ama manevi, ‘marifet iltifata tabidir’ demiş atalarımız. Ne kadar güzel bir söz. Marifeti olan elbette iltifata tabii tutulması lazım. Sizler başarı sağlamışsınız, bizler de hem sizlere hem diğer başarı sağlamış diğer arkadaşlarımıza iltifat edeceğiz” dedi. Sınavda başarılı olan öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devam etmesini temenni eden Kaymakam Duru, “Her zaman söylerim, yetiştirirken yetişmeyi de unutmamalıyız” dedi. Öğretmenin sürekli kendini yenilemesi gerektiğini söyleyen Duru, “Öğretmen durağan kalırsa ne kendisine ne de ilerleyen süreçte öğrencilerine faydalı olur” diye konuştu. Duru, başarılı öğretmenlere hediyeler verdi.

 

Haber / Buse SERİN