Milletvekili Yüceer, servisçi esnafını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy'de faaliyet gösteren Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği'ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Aşkın Gü

GÜNDEM 8.10.2021 16:38:00 0
Milletvekili Yüceer, servisçi esnafını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, bugün saat 10.00’da Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği’ni ziyaret etti.

 

“ODA KURAMIYORUZ”

 

Ziyarette servisçi esnafının yaşadığı sıkıntıları Milletvekili Yüceer’e aktaran Dernek Başkanı Aşkın Gündoğdu, “Uzun yıllardır dernek olarak faaliyet gösterdikten sonra oda kurma çalışmalarına başladık. 2014 yılında biz bu yola başlarken, Tekirdağ genelinde 17 tane servisçi esnafı gözüküyordu. Biz Tekirdağ’da 5 binin üzerinde servisçi esnafı olduğunu biliyorduk. Bununla ilgili bir yanlışlık olduğunu ifade ettik. NACE Kodlarında değişiklik yapılması gerekiyordu. Bizler servisçi esnafımıza tek tek ulaşarak, konuyu takip etmeye başladık” şeklinde konuştu. Oda kurulması için yetki almalarının ardından gerekli imzaların toplanması için çalışmalara başladıklarını söyleyen Gündoğdu, “580 imza toplayarak bakanlığa gönderdik. Ancak bizim önümüze engeller konuluyor. Siyasi engeller de var önümüzde. 14 Ocak 2020’de Vali bey hiçbir görüş bildirmeden yazı yazıp kurulmaması yönünde Bakanlığa gönderdi. Bakanlık görüş bildirilmeden gönderildiğini belirtti. Bunun üzerine bizim görüşlerimizin alınması gerekiyordu ancak kimse çağırıp bizi dinlemedi. Kimse bize ‘kimsiniz, necisiniz’ deyip sıkıntılarımızı dinlemedi. Amacımızı kimse sormadı. Direkt engel koydular” ifadelerini kullandı.

 

“SIFATIMIZ YOK”

 

“39 ilde bu oda var ama biz Tekirdağ’da bu odayı kuramıyoruz” diyen Gündoğdu, “Biz servisçiler olarak gerçekten en zor işi yapıyoruz. Can taşıyoruz. En ufak bir hata yapma şansımız yok. Ama maalesef üzülerek söylüyorum ki bizim sıfatımız yok. Pandemi sürecinde bizim araçlarımız yattı, bunu kimse görmedi mi? Biz artık bir sıfatımızın olmasını istiyoruz, odamız olmasını istiyoruz. Kararlar alınırken bizim de görüşlerimize başvurulsun, biz bu işin içindeyiz, biz neden ciddiye alınmıyoruz?” ifadelerini kullandı. Gündoğdu, yasal süreç başlattıklarını da dile getirerek, Milletvekili Yüceer’den bu konuyu meclise taşımasını istedi.

 

 

“SORUNLARINIZI ANLADIM”

 

Milletvekili Candan Yüceer de, “Bugüne kadar yaptığınız tüm başvuruların, yazışmaların, evrakların, mahkeme kararlarının çıktısını bana iletin. Detayları yazılı olarak gönderin bana. Ben de 23 yıldır bu bölgedeyim, burada yaşadım. Benim de sabah 06.00’da kalkıp fabrikalara gittiğim oldu, hekimlik yaptım. Sizi anlıyorum. Tabi o günden bugüne nüfusun çok hızlı arttığını görüyoruz. Tekirdağ göç hızında Avrupa’da birinci oldu. Bölgemizin hızlı bir göç alma hızı var. Hızlı bir kentleşmesi var, kentleşememesi var, ulaşımı var, servisi var, hastanesi var, okulu var derken sorunlarımız çok büyük. Siz de kendi payınıza yaşadıklarınızı anlatıyorsunuz. Çok önemli bir meslek yapıyorsunuz gerçekten. İnsan hayatı çok kıymetli, daha ötesi yok. Canımızdan daha önemlisi yok; her zaman ‘önce sağlık’ diyoruz. Sağlık olmadıktan sonra geri kalan hiçbir şeyin önemi yok. Önemli olan da şu; herkesin yaptığı işi güvenli bir şekilde yapabilmesi, emeğinin karşılığını alabilmesi. Hangi iş olursa olsun. Sizin işiniz hata götürmeyen bir iş. Ben sorunlarınızı anladım. Detaylı bir şekilde başkandan en kısa zamanda bana göndermesini bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

“HAKKINIZI ARAMAKTAN VAZGEÇMEYİN”

 

Servisçi esnafından ricada bulunan Yüceer, “Sizden ricam şu; ‘söyledik ettik ama olmuyor’ diye umutsuzluğa kapılmayın. Ülkemizde maalesef işler ağır aksak ilerliyor. Çokça söylemek gerekiyor. Çokça anlatmak gerekiyor. Aslında bu sizin yasal olarak hakkınız. Doğal olan şeyler bile maalesef bazen ya geç çözülüyor ya çözülmüyor. Türkiye’nin her köşesine gidiyorum ben, her yerde mağdur insan var. Her yerde insanlar adalet çığlığı atıyor. Mahkeme salonları öyle. İnsanlar adalet ararken yaşlanıyor, ölüyor. O kadar uzuyor, gecikiyor. Geciken adalet de adalet değil. Lütfen tekrar tekrar bizleri ziyaret etmekten, hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin. Olmadı demeyin” ifadelerini kullandı. Ziyarette konuşan servisçi esnafları da, yaşadıkları sıkıntı ve talepleri ilettiler. Servisçilerin sıkıntılarını not alan Yüceer, çözüm noktasında her zaman destek olacaklarını dile getirdi.

 

Haber / Buse SERİN