Trakya Üniversitesi'nden, Çapraz Trakya Bağlantısı Projesi'ne destek

Trakya Üniversitesi, Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İş Birliği Programı olan Çapraz Trakya Bağlantısı Projesi'ne desteğini sürdürüyor. Önceki gün de Trakya Üniversitesi, Keşan Ticar

GÜNDEM 8.10.2021 16:23:00 0
Trakya Üniversitesi

Keşan’da "Gelenekler ve Süreklilik" ve "Eski ve Sonsuz" etkinlikleri düzenlenirken, Keşan Kent Müzesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile Turizm ve Modern Dans Topluluğu üyeleri de destek verdi. Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan Üflemeli Çalgılar Orkestrası’nın müzik şöleni ile başlayan etkinlik Modern Dans Topluluğu’nun tango gösterisi ile renklendi. Etkinlikte Çamlıca Köyü sakinleri de halk oyunları gösterisi yaparak maniler okudu.

 

“KÜLTÜREL MİRASIMIZIN HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

 

Edirne ve ilçelerinde bulunan 88 tarihî ve kültürel eserin dijital haritaya aktarılmasının hedeflendiği proje etkinliğinde “Dijital Akıllı Harita”nın il turizmi için öneminden söz edilen konuşmalara da yer verilirken, etkinlikte söz alan Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen “Dün çocuktum, Keşan Kent Müzesi bahçesinde top oynuyordum, bugün ise aynı bahçede Keşan adına bir konuşma yapıyorum. Bu benim için çok özel ve gurur duyacağım bir gün. Kültürel mirasımızın hak ettiği ilgiye ve değere kavuşması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

“PROJELERE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Değerlerin yaşatılması adına yürütülen her projenin önemli olduğunu belirten Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi de “Öğrencilerimiz ve hocalarımızla Keşan’ın yanındayız, içindeyiz ve Keşan’ı daha da iyi projelerle daha iyi yerlere getireceğiz” ifadelerini kullandı. Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Turizm Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Gönenç Güler ise Keşan’ın yalnızca Avrupa’dan Asya’ya gidilen bir yer değil, gezilip konaklanabilecek ve başkalarına tavsiye edilebilecek önemli bir destinasyon noktası olduğunu ifade ederek “Keşan’ı daha iyi yerlere getirecek projelere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

ESKİ VE SONSUZ

 

Etkinliğe Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Turizm Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Gönenç Güler, Keşan Belediyesi Meclis Üyesi Nehir Gergin, Arel Üniversitesinden Dr. Fatma Çalık Orhun, Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Arkeolog Aslı Avcı ve Proje Yöneticisi Tahir Demirel ile Bulgaristan proje partnerleri katıldı.“Gelenekler ve Süreklilik” etkinliği Keşan Kent Müzesi bahçesinde gerçekleştirilirken “Eski ve Sonsuz” etkinliği de Hersekzade Ahmet Paşa Camisi’nin önündeki alanda gerçekleştirildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ