Atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü tarafından biriktirilen 2 bin 800 kg kâğıt atık, 'Sıfır Atık' ve 'Yeşil Üniversite'

GÜNDEM 7.10.2021 19:11:00 0
Atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor

Trakya Üniversitesi birimlerinde geri dönüşüm faaliyetleri devam ediyor. Geri dönüşüm faaliyetleri ile israfın önlenmesi, çevrenin korunması ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek amaçlanıyor.

 

TEŞEKKÜR BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü de bu çalışmalar kapsamında topladıkları kâğıt atıkları geri dönüşüme kazandırıyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve Çevre Mühendisi Tuba Doğru, “Sıfır Atık” çalışmalarına gösterdikleri özen ve desteklerinden ötürü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ile Devlet Konservatuvarı Müdürü ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı olan Prof. Ahmet Hamdi Zafer’e teşekkür ederek belgelerini takdim etti.

 

BİR TON CAM ŞİŞE TOPLANDI

 

Eylül ayı içerisinde Trakya Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde bir ton cam şişe toplandı. Eğitim Fakültesi, TÜTAGEM, Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Rektörlük, İpsala Meslek Yüksekokulu ve Keşan Meslek Yüksekokulu binalarında toplanan bir ton cam şişe atığı lisanslı firmaya teslim edilerek yeniden üretime kazandırıldı. Çöpe gitmesi engellenerek geri dönüşüme kazandırılan atıkların aynı zamanda “Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyasına dâhil edilmesi de öğrencilere motivasyon sağlıyor.

 

Haber / Buse SERİN