Bulduğu paranın sahibini el ilanıyla arıyor

Kapaklı'da yerde bir miktar para bulan Selahattin Karadağ, paranın sahibine ulaşmak için el ilanları hazırlattı. Kapaklı Belediye Meydanı'nda kurduğu stantta el ilanlarını dağıtarak paranın sah

GÜNDEM 5.10.2021 15:36:00 0
Bulduğu paranın sahibini el ilanıyla arıyor

Kapaklı’da geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde yerde bulduğu paranın sahibine ulaşmak için kolları sıvayan Selahattin Karadağ, sıradışı bir yönteme başvurdu. Karadağ, Kapaklı Belediye Meydanı’nda kurduğu stantta el ilanlarını dağıtarak paranın sahibine ulaşmaya çalışıyor.

 

“İŞÇİNİN MAAŞI OLABİLİR”

 

Çevreden geçen insanlara öncelikle durumu anlatan Karadağ, ardından “Bir miktar para bulunmuştur. Para kaybedenlerin bana ulaşması rica olunur” yazılı,numarasının da bulunduğu el ilanını dağıtıyor.Günlerdir bulduğu paranın sahibini arayan Karadağ, bu paranın kaybeden kişi için çok önemli olabileceğini ifade ederek,“Parayı bulduğum akşam, sahibini aramak için yollara baktım fakat bulamadım. Bu para belki bir babanın çocuğu için ayırdığı eğitim parası olabilir, belki bir engelli kardeşimizin ya da işçinin maaşı olabilir. Ben bu parayı sahibine ulaştırmak için tüm imkanlarımı kullanacağım. Arama çabalarım sonuç vermeyince el ilanı bastırmaya karar verdim. Para kaybetmediği halde, arayıp parasını kaybettiğini söyleyenler var. Onları dikkate almıyorum. Benim amacım farkındalık oluşturmak” dedi.

 

“GEL PARANI AL”

 

Bulduğu paranın sahibine de çağrıda bulunan Karadağ, “Sayın kardeşim, paranı buldum. Senin için el ilanı bastırdım. Belki bu senin son paran olabilir. Belki işçisindir, emekçisindir, eğitimcisindir. Bu para senden başkasına yarayacak bir para değil. Kul hakkı denen bir şey var. Paran emin ellerde, en kısa zamanda gel paranı al” diye konuştu. Karadağ, paranın sahibini bulamadığı takdirde eğitim gören bir öğrenciye bağışlayacağını ifade etti.

 

Haber / Buse SERİN