Çölyak hastalarına gıda yardım paketi dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet zorunluluğu olan 200 çölyak hastası vatandaşa toplam 7 bin 479 adet gıda yardım paketi dağıttı. Büyükşehir Belediye Ba?

GÜNDEM 5.10.2021 15:18:00 0
Çölyak hastalarına gıda yardım paketi dağıtıldı

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Gıda Kontrol ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü tarafından çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla 2015 yılında başlatılan gıda yardımları devam ediyor.

 

MUHTARLAR TARAFINDAN ULAŞTIRILIYOR

 

Bu kapsamda, 2021 yılı Eylül sonu itibari ile 200 vatandaşa toplam 7 bin 479 çölyakgıda yardım paketi dağıtımı yapıldığını kaydeden büyükşehir yetkilileri, “Çölyak gıda yardım paketinden yaralanmak isteyen vatandaşlarımız, çölyak sağlık raporu, kişiye ait kimlik fotokopisi, bağlı olduğu muhtarlıktan onaylı ikametgah belgesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne başvurmaları gerekmektedir. Çölyak gıda yardım paketleri, muhtarlıklar kanalı ile vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır.Çölyak gıda yardım paketi içeriğinde, Glutensiz Un (1 kg) 3 paket, Glutensiz Makarna (400 gr) 1 paket, Glutensiz Erişte (400 gr) 1 paket, Glutensiz Bulgur (400 gr) 1 paket, Glutensiz Arpa Şehriye (400 gr) 1 paket, Glutensiz Bisküvi (85 gr) 1 paket ve Glutensiz Mısır İrmiği (250 gr) 1 paket bulunmaktadır” dedi.

 

 

“2015 YILINDAN BU YANA DEVAM EDİYOR”

 

Çölyak hastalarının ihtiyacı olan ancak piyasada zor bulunan ve yüksek fiyatlara satılan glutensiz gıda ürünlerinden oluşturulan özel gıda paketlerinin dağıtımının 2015 yılından bu yana devam ettiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Toplumun her kesimine yönelik hizmetlere aralıksız devam ediyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak çölyak hastalarının yanında olmaya devam ediyoruz. Çölyak hastalarının glutensiz ürünlerle daha sağlıklı beslenebilmelerine imkân sağlamak amacıyla yaptığımız yardımlar bundan sonra da devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ