Gürkan: Herkese ve her şeye rağmen bitireceğiz

Edirne Belediyesi Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nda devam eden altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Recep Gürkan ve arkadaşları bu altyapıyı bitirecek. Ona

GÜNDEM 5.10.2021 15:16:00 0
Gürkan: Herkese ve her şeye rağmen bitireceğiz

Toplantı öncesinde söz alan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Havsa Belediye Başkan Yardımcılığı ve Havsa Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Tufan Baş’ı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirten Gürkan, “Edirne sevdalısı, Edirne aşığı, Edirne ile ilgili birçok araştırması olan, ciddi bir fotoğraf koleksiyonu olan Ahmet Tufan Baş, maalesef beyin kanaması sonu aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, bütün hemşerilerimize başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

 

“EN DEĞERLİ VE KRİTİK KANUNLARDAN BİRİSİ”

 

Türk Medeni Kanun’unun kabulünün yıl dönümünü de kutlayan Başkan Gürkan, “Türk Medeni Kanunu, genç Türkiye Cumhuriyet’inin bugünlere gelmesinde en önemli kanunlardan, en değerli kanunlardan ve kritik kanunlardan birisidir. Türk Medeni Kanuni ile 1926’tan itibaren Türkiye Cumhuriyet’inde ailede kadın-erkek eşitliği sağlanmış, evlilikte resmi nikah zorunluluğu getirilmiş, kadınlara istedikleri mesleğe girebilme hakkı tanınmış, kadınlar için mahkemelerde tanıklık yapma, miras ve boşanma konularında kadın ve erkek eşitliği sağlanmıştır. Bu bağlamda bir kez daha Cumhuriyeti’mizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, o dönemde mecliste görev yapan bütün milletvekillerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

GÜRKAN’A YETKİ VERİLDİ

 

Daha sonra Belediye meclis kararıyla M, S, T ve J harf grubuna kayıtlı ticari araçlara düzenlenecek olan Yıllık Çalışma İzin Belgesi için istenilecek olan belgeler ve evraklar içerisine, ticari araçlarda çalıştırılacak olan şoförlerden e-nabız sistemi üzerinden oluşturulan karekodlu aşı kartı ve HES kodu ibrazı da dahil edildi. Ayrıca mecliste İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalaması için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a yetki verildi.

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Selimiye Camii Çevresi, Kentsel Tasarım Projesi’nin uygulanmaya başlandığını da belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, gündemin 10. maddesini “Proje kapsamında belediye dükkanları ve kafe sera olarak bilinen noktalar kaldırılıyor. Selimiye Camii’nin kuzeybatısındaki park yeniden düzenlenecek. Gündemimizin 10. maddesi bunların projeye uygun bir şekilde düzenlenmesi ile ilgili bir karar” dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi. İYİ Parti Grubunun Edirneli Şehit Polis Memuru Serhan Alışkan’ın isminin bir sokağa verilmesiyle ilgili önergesi de oybirliği ile kabul edildi.

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ARAÇ HİBE EDİLECEK

 

Belediye Başkanı Recep Gürkan, emniyet mensuplarının 7/24 görev başında olduğunu, devletin gerekli araç ve donanımı aldığını, ancak özellikle araçların çok sık kullanıldığından dolayı belirli bir zamanda eskidiğini ve araç parklarının yenilenmesine ihtiyaç olduğunu bildiklerini söyledi. Bu nedenle Belediyenin de Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’ne bu konuda destek olmak için asayiş hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 adet taşıt alınmasının faydalı olacağını dile getiren Gürkan, “Polis bizim polisimiz, emniyet bizim emniyetimiz ve her zaman milletimizin hizmetinde. Zaman zaman eleştiririz ama dünyada emniyet güçlerine Türk milleti kadar bu kadar sahip çıkan başka bir millet yoktur. Biz Edirne Belediyesi olarak emniyet güçlerimizin bazı ihtiyaçlarını zaman zaman idari kararlarla karşılıyoruz. Bu nedenle Emniyet Müdürlüğü ile bir protokol yapıp bu araçların temini konusunda kendilerine destek olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Yapılan oylamada Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne araç alınarak hibe edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

“HODRİ MEYDAN!”

 

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mevlüde Baş’ın mecliste yaptığı konuşmasındaki eleştirilerine de cevap veren Başkan Gürkan, “Maalesef elinizdeki metin çok teknik bir metin. Bu metni sizin yazmadığınızı biliyorum. Biz altyapı çalışmalarına resmi olarak 2019 yılının Aralık ayında başladık. Filli olarak 2020 Ocak ayında başladık. İlk 8 ay, geri dolgu yaptık, maliyet açısından. Ama geri dolguda çökme süresi çok uzun olduğu için bir karar aldık, İller Bankası’na da onaylattık. 10 aydır geri dolgu yapıyoruz” dedi.İnşaat işinin aradan yıllar geçse de kaybolmadığını belirten Gürkan, “Kim istiyorsa, biz denetime açık bir kurumuz. İller Bankası, Sayıştay, Danıştay. Yapılanların hepsi Edirne topraklarının altında yatıyor. Hodri meydan! Çamur at izi kalsın. O çamuru atarken, o çamur üstüne de sıçrar insanın. Herkes için söylüyorum. Üstüne alan alsın. İş burada, harcanan para da, yapılan işte burada. Recep Gürkan ve arkadaşları bu altyapıyı bitirecek. Ona rağmen, buna rağmen bitirecek. Üstyapısını da bitirecek. Her şeye rağmen, herkese rağmen. Herkes rahat olsun” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN