Öğrencilerden sokak hayvanları bakımevine ziyaret

1. Trakya Pet Festivali'nin son günü olan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bine yakın öğrenci Keşan Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanl

GÜNDEM 5.10.2021 15:15:00 0
Öğrencilerden sokak hayvanları bakımevine ziyaret

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle programda konuşan Keşan Belediyesi Veteriner Hekimi Hasan Nural, “Hayvanlar yılın 365 günü beraber yaşadığımız canlılar. Sadece bir gün değil her gün onları korumalıyız. Onlar sokağımızın, mahallemizin sakinleri. Yaşam haklarına saygı göstermeliyiz. Burada yeni bir bakımevi açtık. Sokak canlarımızın aşılarını, kısırlaştırmalarını, tedavilerini burada yaparak, yaşam alanlarına bırakıyoruz” dedi.

 

“SÜREKLİ KALACAKLARI YERLER DEĞİL”

 

Hayvanların yaşam alanlarının sokaklar olduğunu kaydeden Nural,“Bakımevleri sürekli kalacakları yerler değil. Sokak hayvanlarına mama, su koyarak yardımcı olabilirsiniz. Zor durumda olanlar için de belediyemize haber verebilirsiniz. Bizi sık sık ziyaret edebilir ve hayvan sahiplenebilirsiniz. Pati Parkımız da açıldı. Burada vakit geçirebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 

“CAN DOSTLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYIN”

 

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da,“Trakya’ya değil, Türkiye’ye örnek olduk. Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Keşanlılar, öğrencisinden işletmecisine kadar, bürokrasisinden siyasetine kadar herkes doğru düşünüyor, ileri düşünüyor. Burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. 1000’e yakın öğrencimiz barınağımızı ziyaret etti. Dolu dolu bir festival oluyor ve seneye gerçekleştireceğimiz 2’inci Trakya Pet Fest’te daha da çok sürprizimiz olacak. Akşamları da programlar olacak. Çocuklarımızdan Türkiye’ye örnek olacak, bilinci arttıracak işler yapmasını istiyoruz. Can dostlarımızı yalnız bırakmayınız. Her okulumuzun köpeği, kedisi olsun. Bu konuda gereken desteği vermeye hazırız. Sokaklarda yaşayan canlarımız için barınaklar vermeye hazırız” diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler, Keşan Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakımevi’ni gezdi.

 

Haber / İrem BANÇO