Belediye, imam ve müezzinleri kahvaltıda ağırladı

Süleymanpaşa Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla, ilçede görev yapan imam hatip ve müezzinler için ka

GÜNDEM 5.10.2021 15:11:00 0
Belediye, imam ve müezzinleri kahvaltıda ağırladı

Atatürk Tuna Boyu Seyir Parkı’nda düzenlenen kahvaltı organizasyonuna 35’er kişilik gruplar halinde katılan din görevlileri, etkinlikte bir araya gelerek cami görevlilerinin ve cemaatlerinin talep ve beklentilerini ilettiler.

 

HAFTALARINI KUTLADI

 

Kahvaltı etkinliklerinin ilk gününde, Eski Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen de imam hatiplere ve müezzinlere iştirak etti. Dualar eşliğinde başlayan kahvaltı etkinliğinde konuşan Süleymanpaşa Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Salih Nurettin Çevik, din görevlilerine Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in selam ve saygılarını ileterek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.

 

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

 

İmamların Süleymanpaşa Belediyesi’nden taleplerini dinleyerek not alan Çevik, İslâm’ın güzel ahlakını, dinin gereklerini, Hz. Muhammed (SAV)’in hayatı ve öğretilerini topluma aktarmak gibi yüce bir görevi ifa eden din görevlilerinin bu kutlu yolda yalnız olmadıklarını, Süleymanpaşa Belediyesi olarak imkânlar dâhilinde kendilerinin her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti.

 

CAMİLERİNDEKİ EKSİKLİKLERİ DİLE GETİRDİLER

 

Eski Müftü Gürlende, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayarak zorlu bir vazifeyi yerine getiren din görevlilerine görevlerinde başarılar diledi. Kahvaltıya katılan imam ve müezzinler de söz alarak camilerindeki eksiklikler, cemaatin ve kendilerinin görevleri ile ilgili taleplerini ilettiler.Kahvaltının ardından, Süleymanpaşa Belediyesinin küçük hediyelikleri takdim edildi. Organizasyon toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Haber / İrem BANÇO