Bakan Yardımcısı Büyükdede'den tesis ziyaretleri

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Gülle Entegre Tekstil İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş.'yi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Ziyarette Gülle Tekstilâ??

GÜNDEM 5.10.2021 15:04:00 0
Bakan Yardımcısı Büyükdede

Ziyarette Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede ve Vali Yıldırım’a, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Gülle Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Gülle eşlik etti.

 

YÜZDE 95 GERİ KAZANIM SAĞLANIYOR

 

Gülle Tekstil Entegre Tekstil İşletmeleri ile Tenoks firmasının uygulamalı olarak gerçekleştirdiği proje ile; biyolojik ve kimyasal arıtma sistemine gereksinim kalmaksızın boyahane üretim atık suyun inovatif bir sistem ile yüzde 95 geri kazanımının sağlandığını belirten yetkililer, “Sistem enerjilendirilmiş oksijen ile atıksu ve atık gaz ortamlarında organik bileşikler üzerinde enerjilendirilmiş oksijen ile yüzde 99’a varan organik madde mineralizasyon verimlerinde arıtma gerçekleştirebilen Tetroks olarak adlandırılan bir ColdAtmosphericPlasma (CAP) sistemi ile gerçekleştirilmiştir.Sistemde herhangi bir kimyasal kullanılmamaktadır. Yüzde 95 su geri kazanımı sağlanmaktadır” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ