LYFA ve LYKA'daki engeller kalktı

Lüleburgaz Belediyesi'ne ait Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi (LYFA) ve Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi (LYKA) tesisleri engelli bireylerin erişimine uygun hale getirildi. Tesisler bu kapsamda akıllÄ

GÜNDEM 5.10.2021 15:03:00 0
LYFA ve LYKA

Lüleburgaz Belediyesi, belediyeye ait tesisleri engelli bireylerin erişimine uygun hale getirmeye başladı.

 

DİĞER TESİSLER DE UYGUN HALE GETİRİLECEK

 

Bu kapsamda ilk olarak LYFA ve LYKA engelli bireylerin erişimine uygun hale getirildi. Tesisler görme ve işitme engelli bireylerin rahatlıkla kullanabileceği duruma geldi.Önümüzdeki günlerde diğer tesislerin de engelli bireylerin erişimine uygun hale getirileceği kaydedildi.

 

RAHATLIKLA ULAŞABİLECEKLER

 

Tesislere işitme engelli bireyler için banko, salon tipi ve portatif olmak üzere 3 farklı akıllı işitme sistemi yerleştirildiğini kaydeden yetkililer,“İşitme engelli bireyler, kulak içlerindeki işitme cihazlarıyla bağlantı kuran akıllı işitme sistemleri sayesinde rahatlıkla iletişim kurabilecek.Tüm bunlarla birlikte tesislere yine işitme ve görme engelli bireyler için sesli ve ışıklı acil çıkış yönlendirme sistemleri de kuruldu. İşitme ve görme engelli bireyler asansör ve çıkış kapılarına geldiğinde ışıklı ve sesli yönlendirmelerle uyarılacak. Ayrıca her iki tesisin bütün sosyal donatı alanları hissedilebilir yürüme yüzeyi ile donatıldı. Görme engelli bireyler hissedilebilir yürüme yüzeyleri sayesinde istediği yere rahatlıkla ulaşabilecek” dedi.

 

BRAİLLE ALFABELİ KAT GÖRSELLERİ

 

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaların bunlarla sınırlı kalmadığı da kaydedilerek, LYFA ve LYKA’da Braille ve Latin Alfabesi baskılı kat planı görselleri düzenlenerek, engelli bireylerin rahatlıkla kullanabileceği alanlara yerleştirildiği ifade edildi.

 

Haber / İrem BANÇO