İlk yardım eğitimleri sürüyor

Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi'ndeki öğretmenlere ve personele, Edirne Belediyesi İlk Yardım Merkezi tarafından ilk yardım eğitimi verildi.

GÜNDEM 4.10.2021 17:55:00 0
İlk yardım eğitimleri sürüyor

Eğitimde, karşılaşılacak kazalarda ya da yaşamı tehlikeye düşüren herhangi bir durumda yapılması gerekenler detaylı olarak anlatıldı.

 

“SON DERECE ÖNEMLİ”

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, ilk yardım eğitimi ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, “Edirne Belediyesi İlk Yardım Merkezi olarak, ilk yardım eğitimlerimize Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’ndeki öğretmelerine ve personeline verdiğimiz eğitimler ile devam ediyoruz. Kreşteki öğretmenlerimizin ve personelin ilk yardım biliyor olması bizim için çok önemli. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin ilk yardımcı olmaları, karşılaşabilecekleri kazalarda ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda son derece önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“SAPLIK PERSONELİ GELENE KADAR MÜDAHALE EDEBİLECEKLER”

 

İlk yardım eğitimi almış öğretmenlerin bilinçli ve yerinde müdahalesi ile mevcut durumun daha da kötüye gitmesinin engellenebileceğini kaydeden Başkan Yardımcısı Tanrıkulu,“İlk yardım bilen bir kişi sağlık personeli gelinceye kadar ilk müdahaleyi gerçekleştirmiş olur. En büyük temennimiz hiçbir zaman böyle durumlarla karşılaşmamak. Bu nedenle hem öğretmenlerimize hem de personelimize ilk yardım eğitimleri vererek, ilk yardımcı olmaları için elimizden gelen desteği veriyoruz. Hepsi de bu konuda çok istekli ve çok duyarlı. Çocuklarımızı çok seviyoruz. Tüm çocuklarımıza sağlıklı, mutlu günler diliyorum” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN