SMA hastalarının ailelerine rehber olacak

SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği (SMA-DER)Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ece Soyer Demir'in çalışmaları ve Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman'ın editörlüğü ile SMA Aile Bilgilendirme

GÜNDEM 4.10.2021 17:40:00 0
SMA hastalarının ailelerine rehber olacak

SMA Aile Bilgilendirme Kitabı’nın ortaya çıkış sürecini anlatan Ece Soyer Demir, kitabın ailelerin doğru bilgiye ulaşmalarında bir rehber olmasını istediklerini belirtti. SMA hastalığını bütün yönleriyle ele alan Türkçe bir kaynak bulunmadığını belirten Demir, bu eksiği tamamlayarak hastaların yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını vurguladı.

 

“DOĞRU BİLGİ KAYNAĞINA İHTİYAÇ VARDI”

 

SMA-DER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ece Soyer Demir, kitabın ücretsiz olduğunu belirterek, ailelerin www.sma.org.tr adresinde bulunan talep formunu doldurarak kitabı edinebilecekleri bilgisini verdi. SMA hasta yakınlarının ve bakım verenlerin doğru bilgi kaynağına ihtiyaç duyduklarını aktaran Demir, “Hastanın yaşam kalitesini yükseltmek için hastalığı tanımak, doğru bakım bilgisine sahip olmak, güncel gelişmeleri takip etmek, eğitimde sahip oldukları hakları bilmek çok önemli” dedi.

 

“STK’LAR İLE İLETİŞİMDE OLMAK ÇOK FAYDALI”

 

“Hasta ve hasta yakınlarının doğru bilgiye ve farkındalığa ulaşmak dışında sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim halinde olmalarının çok fayda sağladığını düşünüyorum” diyen Ece Soyer Demir, dernek olarak, önemli resmî açıklamaları paylaşmak, e-bültenler yayımlamak, anket çalışmaları ve ihtiyaç analizi çalıştayları düzenlemek gibi pek çok faaliyette bulunduklarını kaydetti.

 

Haber / İrem BANÇO