Vali Yıldırım, Marmaraereğlisi'nde incelemelerde bulundu

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, önceki gün Marmaraereğlisi'nde çeşitli incelemelerde bulundu. Marmaraereğlisi'nde 500 kişi kapasiteli Ekşioğlu Camii ile yapımı devam eden Balcı Camii ve Ömer

GÜNDEM 3.10.2021 16:50:00 0
Vali Yıldırım, Marmaraereğlisi

İlk olarak Marmaraereğlisi’nde  iş adamı Rahman Ekşioğlu tarafından yaptırılan 704 metrekare alana sahip 500 kişi kapasiteli Ekşioğlu Camii’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan Yıldırım, “Caminin ilçede yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

YAPIMI DEVAM EDEN CAMİLERİ İNCELEDİ

 

Yapımı devam eden Balcı Camii ve Ömer Tüfekçi Camii'nde incelemelerde bulunan Yıldırım, İlçe Müftüsü Muhammet Ali Özer’den inşaat süreci ile ilgili bilgi alırken, “Camilerimizin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnşallah camilerimiz kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır” dedi. Vali Yıldırım’a ziyaretlerinde Marmaraereğlisi Kaymakam Vekili Cafer Sarılı, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

 

PERİNTHOS KAZI EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

 

Marmaraereğlisi’nde bulunan Perinthos Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışması sonucu, kazı alanından çıkan eserlerin bilimsel olarak incelendiği Kazı Evi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Yıldırım’a incelemelerinde Marmaraereğlisi Kaymakam V. Cafer Sarılı, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç’ın yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da eşlik etti. Vali Yıldırım, kazı alanından çıkan eserler ve kazı çalışmaları ile ilgili, Kazı Başkanı Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem’den bilgi aldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ