Buz sporlarını geliştirmek için üçlü işbirliği

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu arasında Tekirdağ'da buz sporlarını geliştirmeye yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

GÜNDEM 3.10.2021 16:32:00 0
Buz sporlarını geliştirmek için üçlü işbirliği

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleştirilen törende protokol Namık Kemal Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına İl Müdürü Ahmet Üzgün, Türkiye Buz Pateni Federasyonu adına ise Başkan Gökhan Özdemir tarafından imzalandı. İmza törenine Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Erim Erhan de katıldı. İmza töreni öncesinde Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu’nda öğrencilerle konu ile ilgili bir söyleşi de gerçekleştirildi.

 

SEMİNER VE KURSLARI GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ PLANLAYACAK

 

Protokol ile, kurumlar arasında yapılacak olan karşılıklı işbirliği ile Buz Pateni sporunu geliştirmek için gereken esas ve usullerin belirlenmesi amaçlanıyor. Protokolle ilgili yapılan açıklamada “Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Buz Pateni sporunun tanınırlığını ve yapılabilirliğini sağlayacak dersler müfredata eklenecek. Protokol Namık Kemal Üniversitesi açısından Buz Pateni sporunun gelişmesi için bilimsel faaliyetlerin (kongre, sempozyum, seminer vb.) yapılmasını sağlamayı da amaçlıyor. Protokol kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tekirdağ’da bulunan Buz Pateni Salonu’nun derslere katılacak öğrencilerin tahsisini sağlayacak, ihtiyaç duyulduğunda antrenör, spor eğitim uzmanı ve personel desteği verecek ve gerekli durumlarda antrenör gelişim seminerleri ve kurslarının planlanmasını da yapacak. Buz sporlarının gelişmesine yönelik ulusal ve uluslararası müsabakaları organize ederek etkinliklerde personel görevlendirmesini de sağlayacak” denildi.

 

 

EKİPMAN DESTEĞİNİ BUZ PATENİ FEDERASYONU SAĞLAYACAK

 

Namık Kemal Üniversitesi içerisinde Buz Pateni sporunun tanınırlığını arttırmaya yönelik faaliyetlere de Buz Pateni Federasyonu’nun Buz Sporları için gerekli ekipmanları sağlayarak destek olacağı belirtilen açıklamada “Ayrıca Federasyon, Tekirdağ’da faaliyet gösteren spor kulüplerinin sporcularına teknik ve taktik anlamda eğitim verebilecek antrenör desteği sağlayarak, ulusal ve uluslararası düzenlenen organizasyonlara teknik ekip ve malzeme desteği de sağlayacak” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / İrem BANÇO