Perakendecilik sektörünün sorunları masaya yatırıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Perakendecilik Meclisi Toplantısı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclisten Sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay'ın ka

GÜNDEM 1.10.2021 18:34:00 0
Perakendecilik sektörünün sorunları masaya yatırıldı

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, toplantı gündeminde sektörün gelişimi için önemli konuların olduğunu belirterek alınacak kararların hayata geçirilmesi için takibinin sağlanacağını önemle vurguladı.

 

MEVCUT UYGULAMALAR DA MASAYA YATIRILDI

 

Meclis Başkanı Alp Önder Özpamukçu ise, yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıya Üyelerin katılımı için teşekkür ederek, en son yapılan toplantıdan bugüne yaşanan gelişmeler hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu. Aşı zorunluluğu ve mevcut uygulamaların da masaya yatırıldığı toplantıda çalışanların aşı durumlarının takibiyle ilgili bir zorunluluk gelmesine rağmen uygulamaların farklılaşabildiği, bu hususun netleşmesi gerektiği vurgulandı.

 

ORTAK FİKİRLERİNİ BELİRTTİLER

 

Mevcut teşviklerin durumunu değerlendiren Meclis Üyeleri, kiralamaların KDV ve stopaj oranlarındaki yüzde 8-yüzde10 olan indirimlerin kalıcı olması ve istihdamın arttırılmasına katkıda bulunmak maksadıyla işçi SGK primlerinin düşürülmesi konusunda bir düzenleme yapılması konusunda ortak fikirlerini dile getirdiler. Son dönemde hem Ticaret Bakanlığı’nın hem de Rekabet Kurumu’nun gündeminde olan e-ticaret kanallarına ilişkin yapılması planlanan mevzuat çalışmasının TOBB bünyesindeki Perakendecilik ve E-Ticaret Meclisleri tarafından da çalışılması gerektiğini söyleyen üyeler, sektörü ileri taşımak için yapılacak her çalışmaya katkı vereceklerini dile getirdiler. Toplantıya davet edilen Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Elektronik Ticaret Daire Başkanı Mehmet Kayış ve Perakende Ticaret Daire Başkanı Burak Kaplan ise üyelerden gelen soruları yanıtladı.

 

Haber / Erdal AYDIN