Trakya Pet Fest'in lansmanı yapıldı

Keşan'da bu yıl birincisi gerçekleştirilecek olan Trakya Pet Fest'in lansmanı önceki gün saat 12.00'da Keşan Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi'nde yapıldı.

GÜNDEM 1.10.2021 18:08:00 0
Trakya Pet Fest

Lansmana, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Trakya Üniversitesi Genel Sekter Yardımcısı Burak İşçimen, Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (Ke-Hayko) Başkanı Sevinç Cebeci, Keşan Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Serkan Doğru, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik ile sorumlu personel katıldı.

 

“ANLAMLI BİR FESTİVALE İMZA ATACAĞIZ”

 

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Trakya’nın en büyük ve en kapsamlı hayvan barınağımızda, can dostlarımız için hazırladığımız bu güzel tesiste, çok özel ve bir o kadar da anlamlı bir festivale imza atacağız. 2-3-4 Ekim tarihlerinde sessiz dostlarımız ve hayvan severlerimiz ile birlikte Trakya  Pet Fest’i gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz Pet Fest’e; Keşan Belediyemiz, Trakya Üniversitemiz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz ile KE-HAYKO (Keşan Sokak Hayvanları Koruma Derneği) işbirliğiyle ev sahipliği yapacağız” dedi.

 

ÖDÜLLÜ GÜZELLİK YARIŞMASI DÜZENLENECEK

 

Festivalin ilk günü 2 Ekim Cumartesi saat 13:00’da Selim Sesler Konferans Salonu’nda ‘Sokak Canları Farkındalık Semineri’ düzenleyeceklerini kaydeden Helvacıoğlu, “Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ ve Veteriner Hekim Tarık Akan’ın sunumunda gerçekleşecek bu önemli seminerin ardından yine aynı gün ‘Patili Dostlar Güzellik Yarışması’nı hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ödüllü güzellik yarışmamız, yine hayvan barınağımızda en akıllı, en güzel ve en bakımlı olmak üzere 3 kategoride derecelendirilecek” dedi.

 

HAYVAN BARINAĞININ AÇILIŞI YAPILACAK

 

Festivalin 2.günü olan 3 Ekim Pazar günü TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un katılımıyla 72 dönümlük bir alana kurulmuş olan Trakya’nın en büyük hayvan barınağının açılışını yapacaklarını kaydeden Helvacıoğlu, “Hemen ardından da Keşan’da ilk defa kurulacak olan evcil hayvan parkı KEHAYKO Pati Park’ın açılışını yine Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop ile birlikte gerçekleştireceğiz. Geniş bir katılım beklediğimiz festivalimizde, çocuklarımıza özel etkinlikler, ödüllü yarışmalar, petshop stantları, canlı müzik, yöresel ürün tezgahları ile birçok ikram ve hediye ile siz değerli vatandaşlarımızı ağırlayacağız” dedi. Festivalin son günü olan 4 Ekim Pazartesi günü ise; Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini ifade eden Helvacıoğlu, “Barınağımızın içinde bulunan Pati Park’ta, öğrenci gruplarımız ile çeşitli etkinlikler, müzik grupları ile canlı şarkılar ve yine çeşitli ikram ve hediyeler ile 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde festivalimizi sona erdireceğiz. İyi vakit geçirip eğleneceğiniz, çok özel deneyimler yaşayacağınız, renkli bir festivale ev sahipliği yapacağız. ‘Hayat, can dostlarımızla daha güzel’ diyen tüm vatandaşlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi Trakya Pet Fest’e bekliyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Erdal AYDIN