Çiftçilere yem bitkisi tohumu desteği

Süleymanpaşa Belediyesi, Büyükşehir yasasıyla köy tüzel kişiliklerinden belediyeye devredilen tarım alanlarında kendi imkanları ile ürettiği yem bitkisi tohumlarını hayvancılıkla geçimini sağlaya

GÜNDEM 30.09.2021 20:38:00 0
Çiftçilere yem bitkisi tohumu desteği

Geçtiğimiz yıl pilot uygulama olarak başlatılan yem bitkisi tohumu dağıtımının bu yıl kapsamı genişletilerek sürdürülüyor. Bu kapsamda, 25’ten az büyükbaş hayvan sahibi olup en az 15 dönüm tarım arazisine sahip olduğu tespit edilen 300 çiftçiye 300’er kilogram arpa ve yulaf tohumu hibe edilecek.

 

“TOPLAM 450 BİN TL DEĞERİNDE DESTEK SAĞLIYORUZ”

 

Süleymanpaşa Belediyesi Tarım A.Ş. tarafından ekimi ve hasadı yapılan 90 ton arpa ve yulafın dağıtımı Karacakılavuz Mahallesi’nde gerçekleştirilen törenle başladı.  Tekirdağ Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Oktay Öcal, küçük aile işletmelerinin, Tekirdağ’daki toplam hayvancılığın yüzde 80’ini oluşturduğunu ifade etti. Öcal’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de önceki yıllarda icara verilen belediye tarlalarından elde edilen gelirleri, tarlaları belediye olarak işleme tercihi ile iki kattan fazla arttırdıklarını belirtti. Yüksel, “Belediyemizin tarlalarında yerli ve milli olarak ürettiğimiz 90 ton arpa ve yulaf tohumunun çiftçilerimize hibe desteği olarak dağıtımına başladık. Dağıtılan tohumların toplam piyasa değeri yaklaşık 450 bin TL’dir. Süleymanpaşa Belediyemize ait Tarım A.Ş. tarafından işlenen tarlalarımızda yetişen tohumları, hibe desteği almaya hak kazanan çiftçilerimize Karacakılavuz ve Banarlı’dan başlayarak teslim ediyoruz. Kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla hayata geçirdiğimiz projede bu yıl, hayvancılıkla uğraşan 300 çiftçimize 300 kilogramlık yani yaklaşık 1.500 TL değerinde tohum desteği sağlamış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun,” diye konuştu.

 

YEM BİTKİSİ TOHUMLARI DAĞITILDI

 

Konuşmaların ardından yem bitkisi tohumlarının dağıtımı yapıldı. Törende Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra Tekirdağ Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Oktay Öcal, Eski AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti Tekirdağ Kurucu İl Başkanı Ahmet Kambur, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Uzunlar, Gökhan Saygı ve Sabri Çınar ile mahalle muhtarları, çiftçiler ve basın mensupları hazır bulundu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ