Muhtarlar Konağı hizmete açıldı

Edirne Valiliği, Hükümet Caddesi üzerinde bulunan ve daha önce Köylere Hizmet Götürme Birliği hizmet binası olarak kullanılan tarihi konak, Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu'na tahsis edildi. Aç?

GÜNDEM 29.09.2021 16:15:00 0
Muhtarlar Konağı hizmete açıldı

Açılışta yaptığı konuşmada Türkiye’deki muhtarlık ve ihtiyar heyeti sisteminin dünyaya örnek olduğunu belirten Edirne Valisi Ekrem Canalp sözlerine şöyle devam etti; "Yerel demokrasinin en önemli fonksiyonlardan biri yerel temsil makamı fonksiyonudur. Dünyada yerel demokrasinin en önemli fonksiyonu olan yerel temsil fonksiyonunu yerine getiren ülke Türkiye'dir. Çünkü yerel demokrasi ve yerel temsili en güçlü kılan kurum Türkiye'dedir. Dünyada bu şekilde köyünde ve mahallesinde hem muhtarıyla hem ihtiyar heyetiyle demokrasiyi en güçlü şekilde yansıtabilen yegâne ülke Türkiye'dir. Onun için bu iddiada bulunuyorum. Çünkü bizim muhtarlarımız ve ihtiyar heyeti üyelerimiz dünyaya örnek bir temsil makamıdır. Biz bu binayı şu anda yerel demokrasiyi en iyi şekilde temsil eden muhtarlarımıza teslim ediyoruz. Bütün ilçelerimizde teşkilatlanmalarını tamamlayan köy ve mahalle muhtarımız federasyonlarını kurdular ve bu binayı da onlara teslim ediyoruz. Bu binanın herkese hayırlı olmasını diliyorum.”

 

AÇILIŞIN ARDINDAN KONAĞI GEZDİLER

 

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Muhtarlar Konağı açılışına Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, köy ve mahalle muhtarları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri ve muhtarlar, konağı gezdi.

 

Haber / İrem BANÇO