OSB'de 250 kişi istihdam edilecek

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, önceki gün Malkara Organize Sanayi Bölgesi yönetimine iade-i ziyarette bulundu.

GÜNDEM 28.09.2021 16:21:00 0
OSB

Helvacıoğlu ve beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Özçınar ve Meclis Üyesi Sema Kılıç; Malkara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Barış Tanrıverdi, Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Ömer Halıcı ve OSB Müdürü Mustafa Kartal, Malkara OSB yönetim kurulu üyesi Alper Ispartalıgil tarafından karşılandı.

 

42 FİRMA ELEMAN ARIYOR

 

Ziyarette konuşan Başkan Helvacıoğlu, “Malkara OSB yönetimimiz bizleri geçtiğimiz hafta Keşan’da ziyaret etmişlerdi. ‘Eleman sıkıntısı yaşıyoruz’ diyerek Belediyemize başvuruda bulunmuşlardı. Malkara OSB’de bulunan 55 firmamızın 43’ü aktif durumda. Tekirdağ, Malkara, Şarköy, Keşan gibi çevre ilçelerden 43 firmamızın 42’si eleman arıyor. Bin 260 kişi çalışan Malkara Organize Sanayi Bölgesi’nde Keşan’ımızdan da yaklaşık 250 kişilik istihdam sağlanacak. 42 firma 250 kişiye yakın eleman arıyor. Hemşehrilerimiz Keşan’dan servis aracıyla Malkara Organize Sanayi Bölgesi’ne gelerek çalışabilecekler” dedi.

 

“ÇÖZÜM OLUŞTURUYORUZ”

 

Eleman arayan firmalara yardımcı olacaklarını söyleyen Helvacıoğlu, “Hem ülkemizin üretimi devam edecek hem de Keşanlı hemşehrilerime istihdam ve iş bulmak için çözüm kaynağı oluşturuyoruz” dedi. Teknik eleman, usta, elektrik teknikeri, torna operatörü, mobilya ustası, kamyon şoförü, boyacı, kaynak kesim ustası, montaj personeli, bayan paketleme personeli, bay-bayan muhasebeci, insan kaynakları uzmanı, bayan düz dikiş makinecisi, teknik ressam, ağır vasıta şoförü, mühendislik alanları gibi mesleklerden yaklaşık 250 personelin istihdam edileceğini kaydeden Helvacıoğlu, “Başvurular için Keşan Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız halinde talepleri toplayacağız. Talepleri topladıktan sonra Malkara OSB temsilcileri Keşan Belediyesine gelerek mülakat yapacaklardır. Mülakat sonuçlarında işe giren vatandaşlarımız için servis aracı çıkaracağız. Aranan eleman listesi Keşan Belediyesi’nde ve bu elemanlarımızın başvuru ve mülakatları belediyede olacak” dedi.

 

“YETİŞMİŞ ELEMAN BULAMIYORUZ”

 

Malkara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Barış Tanrıverdi de 250 kişilik eleman açıklarının bulunduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki sene bu rakam daha da yükselecek. Organize sanayi büyüyor. Daha da fabrika açılacak. Yetişmiş eleman bulamıyoruz. Talepleri bekliyoruz” dedi.

 

Haber / İrem BANÇO