Kaymakam Duru: Her ünite kan, 3 cana hayat veriyor

Çerkezköy Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kan bağışı etkinliğine katılan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, "Her bir ünite kan 3 cana hayat veriyor. Toplanan kanlar her saniye 3 hayat kurtarıyor. Bu nede

GÜNDEM 26.09.2021 12:22:00 0
Kaymakam Duru: Her ünite kan, 3 cana hayat veriyor

Çerkezköy Anadolu Lisesi’nde önceki gün kan bağışı etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da katıldı.

 

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU

 

Kaymakam Duru, kan bağışının hayat kurtardığını belirterek “Her bir ünite kan 3 cana hayat veriyor. Toplanan kanlar her saniye 3 hayat kurtarıyor. Bu nedenle kan bağışı oldukça önemli. Ülkemizde özellikle salgın döneminde kan stoklarında ciddi azalma meydana gelmiştir” dedi. Vatandaşlara kan bağışı konusunda çağrıda bulunan Duru, sağlık durumu iyi olan ve kan verebilecek durumda olan herkesin kendisine en yakın Kızılay çadırına giderek kan bağışında bulunabileceğini ifade etti.

 

 

“BAŞARILI HER ÖĞRENCİDE ÜÇ HOBİ OLMASI GEREKİR”

 

Çerkezköy Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileriyle de bir süre sohbet eden Kaymakam Duru, “Başarılı her öğrencide üç hobi olması gerekir. Mutlaka sanat ve kültür alanında bir hobi, spor alanında bir hobi ve kitap okuma hobisi olmalıdır. Bunlar öğrencilerimizi başarıya ulaştırarak devletimize ve milletimize hayırlı evlatlar olmalarını sağlayacaktır” dedi.

 

 

“İÇİNİZDEKİ YETENEĞİ KEŞFEDİN”

 

Sanatın ruhu güçlendirdiğini, sporun insanları kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu, beden ve ruh sağlığını koruduğunu söyleyen Duru, “Kitap okumak ise bilginizi taze tutmanızı sağlar. Boş zamanlarınızı daha verimli değerlendirmek için bol kitap okuyun, spor yapın, sanatla uğraşın. Geleceğin mimarları sizler olacaksınız. Sizler, bu ülkenin gelecekteki en büyük hazinesisiniz. Ve kendinizi sürekli geliştirin. Kendinize hobiler edinin, içinizdeki yeteneği keşfedin” ifadelerini kullandı. Program müzik dinletisiyle devam ederken, Kaymakam Duru, müzik korosunda yer alan öğrencilere, öğretmenlere ve okul müdürüne teşekkür etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU