Hasat kontrolleri devam ediyor

Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ülkemiz ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olan yağlık ayçiçeği hasadına başlanılması ile birlikte ürün kayıplarının en aza indir

GÜNDEM 24.09.2021 17:24:00 0
Hasat kontrolleri devam ediyor

Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, Malkara Çavuşköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen köy ziyaretinde üreticilerle buluşarak onların sorunlarını dinledi.  Ziyaretin ardından İl Müdürü Öcal ve beraberindeki teknik personeller, biçerdöver operatörünce gerçekleştirilen ayçiçeği hasadına katıldı.

 

TEKNİK EKİPLER TARAFINDAN YAPILIYOR

 

Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üreticilerimizin büyük emek, zaman ve masrafla üretmiş oldukları ürünlerin en az kayıpla hasat edilmesini sağlamak amacıyla biçerdöver hasat kontrolleri İl ve İlçe Müdürlüklerimizdeki teknik ekipler tarafından etkin bir şekilde yapılmaktadır. Ürün hasadının daha sağlıklı olarak sürdürülebilmesi açısından ürün sahiplerinin mutlaka hasatta tarlasında olması ve hasada nezaret etmesi gerekmektedir. İl Hasat koordinatörlerimiz ve yetkili kontrolörlerimiz denetimlerine hasat bitene kadar devam edecektir. Hasat Tebliğine aykırı hasat yapanların İl ve İlçe Müdürlüklerimize bildirilmesi büyük önem arz etmektedir” denildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ