İlk 1000'de Tekirdağ'dan 85 firma yer aldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) bu yıl 19.'sunu gerçekleştirdiği "Türkiye'nin İlk 1.000 İhracatçı Firması 2020" araştırmasının sonuçları açıklandı. Listede TekirdaÄ?

GÜNDEM 24.09.2021 16:12:00 0
İlk 1000

Bütün ihracatçı şirketlerin yurt dışı pazarlarda daha güçlü yer alabilmek için büyük emek harcadığını belirten Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, “İhracatın kalkınmada ne denli önemli bir faktör olduğunun farkındayız.  85 firmanın listeye girmesi bölgemizin üretim ve istihdamdaki gücünün en büyük örneğidir. Şehirlerin ve bölgelerin rekabet ettiği günümüzde; Tekirdağ’ın üretim gücü ile de rekabette öne çıkan iller arasında yer alıyor olmasından ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

 

“DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

İhracatçıların, pandemi dolayısıyla yaşanan küresel sorunların ülke ekonomilerini de etkilediği bir dönemde her türlü güçlüğe rağmen azimle çalışmaya devam ettiğini dile getiren Günay,
“Mevcut pazarlarla yetinmeyen firmalarımız alternatif pazarlar bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bizler de bu konuda Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak dış ticaret istihbarat merkezimiz ve ihracat destek ofisimiz ile firmalarımıza destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ