Sofralık üzüm üreticileriyle bir araya geldi

Tekirdağ İl Tarım ve Orman MüdürüOktay Öcal, Şarköy'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Kirazlı Mahallesi ve Çınarlı Mahallesindeki sofralık üzüm üreticileri ile bir araya gelen

GÜNDEM 23.09.2021 16:00:00 0
Sofralık üzüm üreticileriyle bir araya geldi

Şarköy’de Kirazlı Mahallesi ve Çınarlı Mahallesi’ndeki sofralık üzüm üreticileri ile bir araya gelen Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Kirazlı Mahalle Muhtarı Lütfü Akşar ve Çınarlı Mahalle Muhtarı Coşkun Tekin’den bilgi aldı.

 

PROJE HAZIRLANIP BAKANLIĞA SUNULACAK

 

“Bağcılığın Geliştirilmesi ve Modernizasyonu” kapsamında telli bağ kurulumu için gerekli malzemelerin temini amacıyla projenin hazırlanıp Bakanlığa sunulacağını ifade eden Öcal, sofralık üzümlerin İstanbul toptancı haline gönderildiği ve ayrıca Tarım Kredi Kooperatifi’nin alım yaptığı bilgisini aldı. Market zincirler vasıtasıyla tarımsal ürünlerin direkpazarlanmasının üretici ve tüketiciyi koruyacağını ifade eden Öcal, ardından Mursallı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Üzüm İşleme Tesisini ziyaret ederek Kooperatif Başkanı Özcan Karaca’dan bilgi aldı.

 

DESTEKLERDEN YARARLANABİLDECEKLER

 

Sezonun hayırlı olmasını dileyen Öcal, işletme kapasitesinin artırılması kapsamında Bakanlığın Kırsal Kalkınma Yatırım desteklerinin mevcut olduğunu ve başvuru yapmaları halinde desteklemelerden yararlanabileceklerini söyledi.Daha sonra Şarköy Tarım Kredi Kooperatifi’ni ziyaret eden İl Müdürü Öcal, “Çayır, Mera Islah ve Amenajman Projesi” kapsamında hayvancılıkla uğraşan üreticilere yem bitkisi tohum desteklemesi kapsamında İtalyan çimi (süt otu) ile yonca tohumu dağıtımını gerçekleştirdi. İl Müdürü Öcal, Şarköy ziyareti kapsamında Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya’yıda makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ