Kapaklı, Pınar Şenliği'ne hazırlanıyor

Kapaklı Belediyesi tarafından 25-26 Eylül tarihlerinde Kapaklı Pınar Şenliği düzenlenecek. Bu yıl ilki düzenlenecek olan şenlik kapsamında belediye tarafından sünnet ettirilen çocukların kınası da yap?

GÜNDEM 20.09.2021 18:53:00 0
Kapaklı, Pınar Şenliği

Trafiğe kapatılacak olan Yaşar Doğu Caddesi girişi ile PTT arasındaki alanda kurulacak stantlarda 2 gün boyunca Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi ve Kapaklı Belediyesi kursiyerlerinin el emeği ürünleri satışa sunulacak. Şenlik kapsamında 25 Eylül Cumartesi günü saat 13.00’dan itibaren çocuklar için düzenlenecek özel maskot ve tahta bacak gösterilerinin yanı sıra şenlikte çeşitli animasyon gösterileri, dart ve hedef vurma gibi etkinlikler de olacak.

 

SÜNNET OLAN 2017 ÇOCUK İÇİN MEVLİD OKUNACAK

 

Kapaklı Pınar Şenliği bünyesinde, belediye tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 16’ncısı yapılacak olan Sünnet Şöleni de yer alacak. Bu yıl belediye tarafından sünnet ettirilen 217 çocuk için eski belediye meydanında toplu fotoğraf çekiminin yapılmasının ardından sünnet çocuklar için Mevlid-i Şerif okunacak. Akşam saat 19.30’da Yaşar Doğu Caddesi girişinde Kapaklı Pınar Şenliği’nin açılış kurdelesi kesilecek. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in açılış konuşmasının ardından sünnet çocukları ile kortej yürüyüşü yapılacak. Program kortej yürüyüşünün ardından eski belediye meydanında devam edecek. Program kapsamında video gösterimi ve halk oyunları gösterisi yapılacak. Şenliğin ilk gününde Emrah Meloğlu konserinin ardından sünnet çocuklarının kınası yakılacak. Şenliğin ikinci gününde de canlı müzik dinletisi, animasyon gösterileri, dart ve hedef vurma gibi etkinliklerin yanı sıra saat 19.30’da Yaşar Doğu Caddesi girişinden eski belediye meydanına kadar Gencer Savaş Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlenecek. Eski belediye meydanında devam edecek program, Gencer Savaş Bandosu konseri ve DJ Alp Kocatepe’nin performansı ile sona erecek.

 

TÜM VATANDAŞLARI ŞENLİĞE DAVET ETTİ

 

Işıl ışıl görünümüyle modern bir hale kavuşturdukları Pınar Bulvarı’nda 25-26 Eylül tarihlerinde bu yıl ilk kez Kapaklı Pınar Şenliği etkinliğini düzenleyeceklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, tüm vatandaşları şenliğe davet etti.

 

Haber / Yener AKBABA