Kaymakam Duru: Çerkezköy, Türkiye'nin özetidir

Kayseri'de Develi Kaymakamı olarak görev yaparken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Çerkezköy Kaymakamlığı'na atanan ve geçtiğ

GÜNDEM 20.09.2021 18:51:00 0
Kaymakam Duru: Çerkezköy, Türkiye

Ziyarette gazeteci Şaban Kardeş ile Çerkezköy Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faik Onur Kaya, Marmara Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gülveren Altunoğlu ve gazetelerin haber merkezlerinde görev yapan gazeteciler hazır bulundu.

 

“BASINIMIZA DEĞER VERİYORUZ”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Duru, “Yoğun bir ziyaret trafiği yaşıyoruz. Bu süreçte Çerkezköy’ü tanımaya, sorunlarını tek tek öğrenmeye çalışıyoruz. Sorunları neyse çare olmaya çalışacağız, elimizden geldiğince görevimiz dahilinde, sizlerle birlikte. Basınımız önemli. Çok değer veriyoruz. Birçok hizmetin yürümesinde katkı sağlıyorsunuz. Daha şeffaf, daha güvenilir, daha doğru, daha dürüst hizmetlerin olması noktasında basınımız çok önemli bir görev ifa ediyor. İnşallah sizlerle beraber Çerkezköy’ümüze, Çerkezköylülere hizmet edeceğiz” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR İLÇEMİZ”

 

Çerkezköy’ün Türkiye’nin özeti olduğunu ifade eden Kaymakam Murat Duru, “Çerkezköy, Türkiye’de örnek bir ilçemizdir. 81 ilden vatandaşlarımız burada birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşıyor. Bizler de bu birlik ve beraberliğe katkı sağlamak, birlik ve beraberliği daha da pekiştirmek için çalışacağız” diye konuştu. Kaymakam Duru, vatandaşlara devletin şefkatli yüzünü göstermek, vatandaşların da devlete olan sevgisini ve saygısını daha da pekiştirmek için ‘önce insan’ diyerek çalışacaklarını ifade etti. Basın mensuplarının her türlü önerilerine, taleplerine her zaman açık olduğunu ifade eden Kaymakam Duru, “Telefonum 24 saat açık.  Sizin gibi bizim işimiz de çok zor. Unuttuğumuz, eksik kalan bir şey olursa bizlere hatırlatın” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Gazeteci Şaban Kardeş de, Çerkezköy’ün ilk günlük gazetesi olan Çerkezköy Haber Gazetesi’ni 21 yıl önce çıkardıklarını, 21 yıldır günlük gazete çıkartmaya çalıştıklarını, 2012 yılından itibaren de günlük olarak Marmara Haber Gazetesi’ni çıkarttıklarını belirterek, 1994 yılından beri yayında olan Radyo Haber ile Vize’de 2 yıl önce yayına aldıkları Radyo Vize ile ilgili de bilgi verdi. Canlı yayınlarla Çerkezköy’de yaşanan gelişmeleri an be an kamuoyuyla paylaşmaya çalıştıklarını ifade eden Kardeş, “Hakka ve halka hizmet düsturuyla kamusal bir görevi yerine getiriyoruz. Merkezimizde her zaman insan var ve haberlerimizi vicdanımızın terazisinde tartıyoruz” dedi. Gazeteci Kardeş, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru’nun Çerkezköy’deki yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ederken, kendisine çalışmalarında başarılar diledi.

 

Haber / İrem BANÇO