Katılımcı bütçelemenin Tekirdağ'da ilk adımı atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Yerel Yönetim Reformu LAR III Projesi kapsamında katılımcı bütçe çalışmalarını sürdürürken, proje kapsamın

GÜNDEM 17.09.2021 19:58:00 0
Katılımcı bütçelemenin Tekirdağ

Yerel Yönetim Reformu III. Aşama Projesi'nin "14 Yeni Büyükşehir Belediyesi için Katılımcı Yerel Yönetişim Modelinin Geliştirilmesi ve Hayata Geçirilmesi" faaliyeti kapsamında 4 pilot ilden biri olan Tekirdağ'da düzenlenen toplantıda, UNDP Proje Yöneticisi Neslihan Yumukoğlu, faaliyet uzmanları Metehan Gültaşlı ve İpek Kovancı koordinasyonunda katılımcılara proje ile ilgili bilgiler aktarıldı.

 

2 GÜN SÜRDÜ

 

Süleymanpaşa’da bir otelde düzenlenen ve 2 gün süren toplantıya, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Müveddet Işık, Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Dr. Yücel Ayaz, Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay ile kentsel ve kırsal mahallelerden vatandaşlar katıldı.

 

“KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞINA GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, projeyle ilgili yaptığı açıklamada “Katılımcı bütçe, demokrasi sürecini canlandırarak Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden ayrılan bir bölümün doğrudan kentlinin, mahallelinin ve STK'ların bütçesel karara katılmasını sağlıyor. Dünyada bütçe ile ilgili halkın da katılımını sağlayan güzel örnekleri ele alarak katılımcı yönetim anlayışına geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

“BU SÜRECE HALKIMIZI KATARAK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Çağımızda yerel yönetimlerin etkili ve verimli birer yönetim kurumuna dönüştürülmesinin, katılımcı bütçeleme modeli gibi yaklaşımların hayata geçirilmesi ile mümkün olacağını dile getiren Albayrak, “Halkın gerçek ihtiyaçlarını ve öncelik sıralamasını belirleyeceğimiz bu sürece, halkımızı katarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

 

Haber / İrem BANÇO