Minikler, izcilik görevlerini yerine getirdi 

Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü İzcileri, hafta sonu Kartaltepe Piknik Alanı'nda "Oryantiring" (Kroki ve harita kullanılarak yön bulma)  çalışması gerçekleştirdi. Belediye Baş

GÜNDEM 15.09.2021 16:56:00 0
Minikler, izcilik görevlerini yerine getirdi 

Türkiye İzcilik Federasyonu bünyesinde faaliyetlerini yürüten Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü İzcileri, Oryantiring çalışması yaptı. 


İZCİLİK İLE İLGİLİ SORULARA CEVAP ARADILAR 


Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü İzcileri, Cumartesi günü yapılan etkinlikte obalar halinde ekiplere ayrılarak kroki ve harita yardımıyla daha önceden kulüp liderleri tarafından hazırlanan parkurda hem zamanla yarıştılar, hem de parkur içerisinde yer alan hedeflerde izcilik ile ilgili sorulara cevap aradılar.


TÜM GÖREVLER BAŞARIYLA YAPILDI


Belediye Başkanı Vahap Akay, Kartaltepe Piknik Alanı’nda hazırlanan parkura yerleştirilen 12 farklı görevin obalara ayrılan izciler tarafından eksiksiz olarak yerine getirildiğini kaydederek, “Yarışma sonunda 12. görev olan çadır kurmada izcilerimizin zorlu şartlar ve stres altında çadır kurmaları istenildi. Bu sayede izcilerimiz, sürekli olarak hedef ve isteklerini net bir şekilde düşünmeyi, bunlara ulaşmak için sistemli olarak çalışmaları gerektiğini doğada yaşayarak öğrendiler” dedi.


Haber / Buse SERİN