Polisten uyuşturucu çetelerine operasyon

Tekirdağ'ın da aralarında bulunduğu İstanbul merkezli 7 ilde uyuşturucu çetesine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ele geçirilen narkotik maddeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi.

GÜNDEM 10.09.2021 18:45:00 0
Polisten uyuşturucu çetelerine operasyon

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 yıl içerisinde defalarca İran'a giriş çıkış yaptığı tespit edilen ve Ağrı Gürbulak Sınır kapısını kullanan bir TIR'ı izlemeye aldı.

 

TIR’IN GİZLİ BÖLMELERİNE SAKLAMIŞLAR

 

TIR' şoförünün her giriş ve çıkışta değiştirildiği belirlendi. Narkotik polisi TIR'ı ve sürücülerini 1 yıl boyunca teknik ve fiziki takibe aldı. Geçtiğimiz günlerde Narkotik ekipleri yine Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı'ndan ülkeye giren TIR'ı takibe alan ekipler, Mersin'e gelindiğinde TIR'a operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda TIR'ın gizli bölmesinden 126 kilogram eroin ele geçirildi.

 

ÇETE ÜYELERİ GÖZALTINA ALINDI

Ekiplerin yaptığı çalışmalarda, çete lideri H.K.'nın operasyon sırasında Suriye'ye kaçmak isterken, Hatay'da gözaltına alındığı öğrenildi. 16 çete üyesi ise İstanbul merkezli olmak üzere, Mersin, Hatay, Gaziantep, Şırnak, Kilis, Tekirdağ'da gözaltına alındı.

 

NARKOTİK MADDELER SERGİLENDİ

 

Gözaltına alınan çete lideri ve üyeleri sorgulanmak üzere uçakla İstanbul'a getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan çete lideri ve 16 kişi dün adliyeye sevk edilirken, operasyon anları kameralara yansıdı. Ele geçirilen narkotik maddeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ