Gündoğan: Çizgisi bozulan biz değiliz

Çerkezköy'de düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen DEVA Partisi Tekirdağ İl Teşkilatlanma Başkanı Selçuk Gündoğan, daha önce AK Parti'de siyaset yaptığını anımsatarak, â??

GÜNDEM 10.09.2021 17:26:00 0
Gündoğan: Çizgisi bozulan biz değiliz

Çerkezköy Palais Cafe’de dün saat 09.30’da düzenlenen kahvaltıya; DEVA Partisi Tekirdağ İl Teşkilatlanma Başkanı Selçuk Gündoğan, Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

“MIŞ GİBİ YAPMIYORUZ”

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olarak güzel bir yönetim anlayışı benimsediklerini kaydeden Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara, “Bu anlayış da “mış” gibi yapmama anlayışıdır. Bunun için biz de, “Yapıyormuş, çalışıyormuş, buluşuyormuş” gibi yapmak yerine yeri ve zamanı geldiğinde gerektiği ve olduğu gibi hareket etmeyi daha doğru buluyoruz” dedi.

 

“GÖZ AÇIP KAPANANA KADAR BİTMELİ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi’nin; ‘Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi’ kapsamında Atatürk Caddesi’nde devam eden çalışmalar hakkında da konuşan İlçe Başkanı Kara, “Çerkezköy’de Atatürk Caddesi üzerinde ciddi bir projenin çalışmalarının yürütüldüğünü görüyoruz. Böyle ciddi bir projenin kaplumbağa hızıyla yürütülmesine de karşıyız. Elbette Çerkezköy’ün böyle güzel projelere ihtiyacı var fakat böyle ciddi bir proje, Çerkezköy’ün en işlek, en hareketli caddesinde gerçekleşiyorsa eğer, bunun en kısa sürede bitmesi için çok iyi bir planlamanın yapılması gerekiyor. Böyle bir caddede yürütülen bir proje, göz açıp kapanana kadar bitmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

“ÇERKEZKÖY ESNAFINI KUTUPLAŞTIRMAYIN”

 

Kara, 2022’nin Nisan ayında yapılması planlanan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri ile ilgili de şu ifadeleri kullandı: “DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı olarak hatırlatmak isteriz ki; Ticaret Sanayi Odası seçimleri politik bir seçim değildir. Bunun için lütfen demokratik bir şekilde adayların yarışacağı bir seçime, siyasi gömleklerinizin altındaki kişisel çıkarlarınızla gölge bırakmayın. İktidar partisinin milleti kutuplaştırdığı yetmezmiş gibi, küçük ve basit kişisel çıkarlar yüzünden Çerkezköy esnafını kutuplaştırmayın.”

 

“MÜLAKATIN KALDIRILMASI GENÇLER İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEY”

 

DEVA Partisi Tekirdağ İl Teşkilatlanma Başkanı Selçuk Gündoğan da kahvaltıda yaptığı konuşmada, yabancı sermayenin Türkiye’den çekildiğini belirterek, “Güven duymadıkları için çekiliyorlar. Aşırı borçlanma, makro mikro ekonomik göstergeleri takip ettikleri için de bu ülkeye yatırım yapmayı uygun bulmuyorlar” diye konuştu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın il başkanları toplantısında hukuk ve adaletle ilgili önemli mesajlar verdiğini söyleyen Gündoğan, “Bazı genç kardeşlerimiz geliyor. Sınavda çok yüksek puanlar almış, ama mülakatta elemişler. Mülakatı kaldıracağız diyor. Türkiye’de mülakat kalkacak diyor, kesin ve net. Gençler için en önemli şey” ifadelerini kullandı.

 

“YİNE AYNI ÇİZGİDEYİZ”

 

“’Zamanında AK Parti’de hep böyle değil miydi, mülakatlar yazıyordunuz gönderiyordunuz diyebilirsiniz” diyen Gündoğdu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Öyleydi doğru, buna da tamam diyoruz, ama son dönemde bunun gerçekten hiç ayarı yok. İsterseniz alem-i cihan olun, tam puanla çıkın fark etmiyor, mülakatla eleniyorsunuz. Acayip bir sistem var şu anda. Biz içindeyken bazı şeyleri görmüyorduk. Bize anlatıyorlardı, eleştiriyorlardı ama olmaz diyorduk olamaz ama öyleymiş meğer” dedi. Çizgilerinde bir değişiklik olmadığını söyleyen Gündoğan, “Yine aynı çizgideyiz. Dünya görüşümüz yine aynı. İçimizden çıkan Ali Bey ile devam ediyoruz bu yola. Çünkü o gün inandığımız idealleri devam ettiriyor. İdealleri değişen ve çizgisi bozulan biz değiliz. Bizim bu kadar rahat konuşmamızı sebebi devletle işimizin olmaması, belediyelerle işimizin olmaması. Bu işlerin içinde olmadığımız için de Allah’a çok şükür rahatça konuşabiliyoruz.” Gündoğdu’nun konuşmasının ardından İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Avukat Enes Kemal Kaya ‘Eşitlikçi Kentler Projesi ve Çerkezköy’ ile ilgili, İnşaat Mühendisi Cengiz Bulut ‘DEVA Partisi’nin acil eylem planı ve Çerkezköy’ ile ilgili, Avukat Ayşe Kurt ise ‘Tarım Eylem Planı ve Çerkezköy’ konulu sunum yaptı. Sunumların ardından DEVA Partisi Tekirdağ İl Teşkilatlanma Başkanı Selçuk Gündoğan ve Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU