Çerkezköy'de okul servisleri denetlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Çerkezköy'deki okul servisleri denetlendi. Denetimlerde öÄ

GÜNDEM 8.09.2021 19:58:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy’de faaliyet gösteren 320 adet öğrenci servis aracı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ekipleri tarafından denetlendi. Çerkezköy Kapaklı Pazar yeri önünde dün saat 09.30’da yapılan denetimlere; Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi yetkilileri ve zabıta ekipleri katıldı.

 

“DAHA ÖNCEDEN İZAH EDİLEBİLİRDİ”

 

Denetimler ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “1,5 yıldan beri okullar kapalıydı. Bu süreçte ‘okullar açılacak mı açılmayacak mı’ kaosu hakim oldu. Aniden bir karar alındı ve haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçileceği duyuruldu. Hem servis araçlarının hazırlığında hem de velilerin okula hazırlık sürecinde sıkıntı ve gecikme oldu haliyle. Süreç daha önce izah edilseydi hazırlıklar da çok sıkıntı yaşanmazdı diye düşünüyorum” dedi.

 

“VELİLER İLE SÜREKLİ İSTİŞARE HALİNDEYİZ”

 

Çerkezköy’de trafik sıkıntısı olduğunu da kaydeden As, “İnşallah yeni düzenlemeler ile birlikte önümüzdeki günlerde bu sorunun aşılacağını düşünüyorum. Biz hem okul müdürlerimiz ile hem de veliler ile sürekli istişare halindeyiz. Öğrencilerimizin okullarına zamanında varması ile ilgili çalışmalarımız oldu fakat saat uygulamaları konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün ve okul müdürlerimizin fedakarlık yapmasını rica ediyoruz. Yeni açılan okullarımızın mesafesi biraz uzak olduğu için varış saatlerinde sıkıntı olabiliyor ama o okullarımızın da bize müsaade etmesini istiyoruz, adapte süreci için. Velilerimiz de bize güvensin, biz öğrencilerimizi en sağlıklı ve en güvenli şekilde okullarına ulaştıracağız. Çalışmalarımız da tamamen bu yönde. Uygunluk denetimlerimiz de düzenli olarak yapılıyor. Araçların koltuk sayısından tutun da cam filmine kadar, emniyet kemerinden kamera sistemine kadar her şey ince ayrıntısına kadar denetleniyor. En ufak bir eksik olduğu zaman araç uygunluktan geçemiyor, UKOME tarafından da Çalışma İzin Belgesi alamıyor ve belgesi olmadığı için öğrenci taşıyamıyor” dedi.

 

 

YÜZDE 17’YE VARAN ZAM YAPILDI

 

Personel denetimini Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın yaptığını ancak zaman zaman emniyet ve zabıta ekiplerinin de personeli denetlediğini kaydeden As, “Kontrollerde personelin belgeleri kontrol ediliyor, eksik belge olması durumunda ceza yazılıyor ve uyarılıyor” dedi. Fiyat tarifesi hakkında da konuşan As, geçen seneye göre yaklaşık yüzde 15-17 arasında zam yapıldığını kaydederek, “3 Eylül’de yeni bir fiyat tarifesi geldi bize. En kısa mesafe için aylık 225 TL. 0-3 kilometre 225 TL, 3-8 kilometre arası 255 TL. 8-15 kilometre arası 290 TL ama bunun haricinde 15 kilometreden fazlasında kilometre başına 5,75 TL fark alınıyor. Öte yandan ilköğretimlerde biliyorsunuz araçlarda rehber personel var, olması zorunlu. O rehber personel için de öğrenci başı 50 TL alınıyor. Geçen sene 40 TL’ydi” ifadelerini kullandı.

 

 

“ONLARI İKNA EDECEĞİZ”

 

“Biz öğrencilerimizi kazasız belasız okullarına ulaştırmanın hedefindeyiz” diyen As, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Biz bunun derdindeyiz. Öğrenci taşımacılığı dışarıdan görüldüğü kadar kolay değil. Bize müsaade etsinler, bu hafta içinde tekrar Milli Eğitim Müdürümüz ve okul müdürlerimiz ile görüşmelerimiz devam ediyor, hem saatler ile ilgili hem de bazı arkadaşlarımızın tedirginlikleri var o tedirginlikler ile ilgili istişareler yapıyoruz. Bazı arkadaşlarımız fabrikalara servis çekiyor, ‘acaba tekrar kapanma olursa ne yaparız?’ diye düşünüyorlar, düşünmek zorundalar da. Onların o tedirginliklerini de biz gidermek zorundayız. Onları ikna ederek kendi işlerine döndürmenin hesabını yapıyoruz ki dönecekler de çünkü J Plakanın önceliği öğrenci servis taşımacılığı yapmak, öğrenci servis taşımacılığı işini aksatmadığı sürece personel taşımacılığı yapabilirler. Yönetmelik böyle. Çok açık. Buna da arkadaşların uyacağına inanıyorum. Bu hafta içinde tekrar görüşmelerimiz olacak. Önümüzdeki hafta her şey netleşecek. Bazı servis şoförlerimiz fabrikalar ile sözleşme imzalamış, onları tekrar kendi işine çekmek zaman alıyor. Ancak bu arkadaşlarımız gelecek. Bir de şöyle bir sorun var; çoğu öğrenci hangi okula gideceğini bilmiyor, nakiller oluyor. Bunların da netleşmesi gerekiyor”

 

Haber / Buse SERİN