Helvacıoğlu: Belediyenin organizasyonluğunda değil

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Erikli Sahili Pazaryeri'nde meydana gelen yangın sebebiyle yapılan eleştirilere cevap verdi. Erikli Sahili'nde pazaryeri diye adlandırılan alan kooperatif çatıs?

GÜNDEM 8.09.2021 19:37:00 0
Helvacıoğlu: Belediyenin organizasyonluğunda değil

Yaşanan yangında can kaybı yaşanmamasının tek olumlu tarafı olduğunu ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Yangının ilk dakikalarında Başkan Yardımcılarımız Yakup Balcı ve Bülent Günsal olay yerindeydiler. Muhalefet gibi akşam üzeri gitmedik. Yangın aracımız roadfire ile anında müdahale ettik. Plastik ürünlerin satıldığı işyerlerimiz. Alevler bir anda büyüdü. İtfaiyemiz konusunda eleştiri kabul etmiyoruz. Fotoğraf çektirerek ‘Ben belediyeye nasıl çamur atarım’ derdinde olan muhalefetin doğru yapmadığını düşünüyorum. Sadece ‘Fotoğraf çektirerek yanındayız’ demekle olmuyor. Siyaset böyle yapılmaz. Hem devlet hem belediye kanadından acılarının sarılacağını söyledik, yanlarında olduk. Erikli esnafının da katkılarıyla, yardım kampanyalarıyla esnafımızın acılarını paylaşacağız.

 

“GEREK YOKTU”

 

“Fotoğraf çektirerek esnafın yanında olunmuyor” diyen Helvacıoğlu, “Bu yara sarmak değil. Tahlisiz demeç vermişlerdir. Gerek yoktu bunlara. Hep birlikte oturup, konuşulur çorbada nasıl tuzumuz olur derdindeyiz. Daha güzel pazar yeri nasıl yaparız bunun derdindeyiz. Kucaklaşmak ele ele olmak, iş birliği bunlar ayrı para pul ayrı. Pazar günü yangın varken yatağında uyuyacaksın, ‘Sonra gideriz’ diyeceksin, akşam saati gidip Mustafa Helvacıoğlu’na AK Parti Belediyeciliğine veya Keşan Belediyesi’ne nasıl çamur atarım derdinde olacaksın. Bu kaliteli siyaset değil. Bunlara gerek yok. Zafer Başkanım, Recep Başkanım, Adnan Başkanım, Gürcan Başkanım ve diğer siyasi parti ilçe başkanlarımız ile oturup hep beraber değerlendirmede bulunabilirdik. Ancak muhalefetteki ilçe başkanlarımız telefon bile etmediler, ‘Neler oluyor?’ bile demediler. Ön yargılarıyla değerlendirdiler. 2 belediye başkan yardımcım, roadfire aracımız, Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı ekipler yetişerek, müdahale etti. Allahtan rüzgar yoktu. Can kaybı olmaması maddi kayıp olması sevindirici. Zaten az önce ifade ettiğim gibi kimse merak etmesin seneye yeni pazaryerimiz olacak. Bunu kooperatifimiz ile planladık zaten. Ayda 1 yapılan meclis toplantımıza gelenlerin bunlardan haberi yok. 1,5 yıl önce her siyasi başkanımı grup toplantılarına davet ederdim. Şimdi bunu da kabul etmiyorlar. Hadi gelin konuşalım. Meclise gelmekten imtina ediyorlar”

 

“BELEDİYE’NİN ÇORBADA TUZU OLACAK MERAK ETMESİNLER”

 

Helvacıoğlu, “Böyle olmaz, Keşan beraber yönetilir. Keşan’da 2019 seçimlerinde bir mesaj geldi; ‘Keşan’ı 4 parti beraber yönetin’ Bu mesajın arkasında herkes dursun. Ben bu sözümün arkasındayım. Milletvekilim, İlçe Başkanım, Belediye Başkan yardımcılarım hepimiz oradaydık. Daha dumanlar çıkarken müdahale edip geçmiş olsun dileyip, güzel bir çalışma yaptık. Tabi ki üzgünüz tüm esnafımıza geçmiş olsun. Merak etmesinler Belediyenin çorbada tuzu olacak”

 

Haber / Menşure KARDEŞ