Roket Takımı'ndan Rektör Tabakoğlu'na ziyaret

Dünyanın en önemli bilim, teknoloji ve uzay festivalleri arasına giren TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Roket Yarışması'nda 544 takım arasından ilk 55'e kalarak finale yükselen ve tamamı Trakya Üniver

GÜNDEM 7.09.2021 18:12:00 0
Roket Takımı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve kuruluşlarının destekleriyle bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2021 Roket Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

 

FİNALE KALDILAR

 

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Yunus Emre Duran, Mehmet Ali Demir, Yusuf Güdücü, Mert Tosun, Burak Kırbaşoğlu ve Enes Çetin, İpsala Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü danışmanlığında kurdukları Simurg Roket Takımı, TEKNOFEST 2021’de Orta İrtifa (3000 metre) kategorisinde finale kalma başarısı gösterdi.

 

SÜREÇ HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

 

Toplamda 544 takımın yarıştığı TEKNOFEST 2021’de adını finale yazdıran Simurg Roket Takımı, 1-13 Eylül tarihleri arasında Tuz Gölü’nde yapılacak olan finallerde diğer finalistlerle birlikte atış yapacak. Simurg Roket Takımı, yapılacak final atışları öncesinde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya gelerek destekleri için teşekkürlerini iletti. Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda gerçekleşen ziyarette öğrenciler, ilk kez katıldıkları yarışmaya ilişkin hazırlık aşaması, tasarladıkları roketin teknik ve donanım özellikleri ile tasarımın ürün haline getirilmesi sürecini ve yaşadıklarını Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile paylaştı.

 

“ÜNİVERSİTEMİZİ GURURLANDIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”

 

Simurg Roket Takımı Lideri Yunus Emre Duran “Ekibimizle gece gündüz demeden bu proje üzerinde çalışıyoruz. Salgın sürecinde faaliyetlerimize hiç ara vermedik, çalışmaya devam ettik. Evlerimizden dijital olarak toplantılarla, üniversitemiz laboratuvarlarında aylarca yatıp kalkarak bazen sanayiden çıkmadan projemizi geliştirmek için gayret ettik. İlk defa katıldığımız bir yarışmada ilk 55’e kaldık. Oldukça yoğun bir tempoda çalıştığımız bu süreçlerden sonra bu başarıyı elde edip Üniversitemizi gururlandırdığımız için mutluyuz. Bizlere destek olan hocalarımıza ve bizlere bu imkânları sunan üniversite yönetimine teşekkür ediyoruz. TEKNOFEST Roket Yarışması’nda derece elde ederek Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde ülkemizin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğuna katkıda bulunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“GENÇLERİN NELER YAPABİLECEĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”

 

Trakya Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Simurg Roket Takımını elde ettiği başarıdan dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bundan sonra da başarılı gençlere gereken her türlü desteği vereceklerini ve her türlü imkânı seferber etmeye devam edeceklerini ifade etti. Tabakoğlu, “Üniversitemizin gelecek vadeden, kendine vizyon koyan pırıl pırıl gençleri ile bir araya gelmekten, kazanımlarını ve başarılarını paylaşmaktan onur duyuyoruz. Aldıkları eğitimleri faydalı bir amaca dönüştürmek, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında söz sahibi olabilmek için büyük bir emek ve özveriyle çalışıyorlar. Daha öğrenciyken gösterdikleri gayretlerle önemli tecrübe ve birikim elde ediyor, geleceğimize değer katıyorlar. Bu vesileyle dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST gibi önemli bir organizasyonda finale kalmaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ülkemizin havacılık ve savunma sanayi konusundaki gelişmelerini yakından takip ederek bu gelişmelere fayda sağlamayı hedeflemeleri Üniversitemiz adına gurur verici. Bu başarılar, iyi öğrenme ortamı ve ekip sinerjisi oluşturulduğu, güven duyulup desteklendiği takdirde gençlerimizin neler başarabileceğinin en güzel örneklerinden” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA